Skupo ih je koštalo ažuriranje uslova: WhatsApp izgubio milione korisnika zbog novih uslova

Zbog vrlo loše objašnjenog ažuriranja uslova korišćenja, milioni korisnika aplikacije WhatsApp napustili su tu platformu i prešli na alternative poput Signala i Telegrama.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: deposit/Mactrunk
Foto: deposit/Mactrunk

Pročitajte još:

WhatsApp ćete moći da koristite čak i kada vam je telefon isključen

WhatsApp je dobio "Dark mode": Evo kako izgleda i kako da ga uključite

Napuštanje platforme bilo je toliko veliko da je WhatsApp morao da odloži implementaciju novih uslova, koji su bili zakazani za 8. februar, za 15. maj, a kako bi se korisnicima objasnile promene koje se unose, piše britanski Gardijan.

Tokom prve tri nedelje januara, platforma za razmenu poruka Signal dobila je 7,5 miliona novih korisnika sirom sveta, a Telegram 25, dok je WhatsApp 12. januara pao sa osmog na 23. mesto najviše preuzetih aplikacija u Velikoj Britaniji.

Sa druge strane, Signal 6. januara nije bio ni među prvih 1.000 najpreuzimanijih aplikacija, da bi 9. januara dospeo na 1. mesto.

Direktorka javnih politika WhatsAppa za Evropu, Bliski istok i Afriku Niam Svini rekla je odboru za unutrašnje poslove da veruje da je egzodus povezan sa ažuriranjem uslova usluge kompanije.

Kako je objasnila, ažuriranje je trebalo da omogući novu grupu alatki oko poslovnih poruka i pruži veću transparentnost oko postojećih politika privatnosti.

"Želimo da bude jasno da ažuriranje neće uticati na privatnost poruka sa prijateljima i porodicom ni na koji način", saopštila je kompanija WhatsApp.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu