Samsung testira telefone pomoću robotske zadnjice

U Samsungovoj laboratoriji za testiranje kvaliteta, koja se nalazi u sedištu kompanije Južnoj Koreji, postoji robot koji se koristi za testiranje izdržljivosti smartphonea, a radi se zapravo o robotskoj zadnjici.

Izvor: klix.ba
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Samsung uvek želi da njegovi uređaji budu što bolji, izdržljiviji kao i da nakon pretrpljenih padova i drugih uticaja i dalje rade kako treba. Testovi kvaliteta su mnogobrojni, a jedan od njih podrazumeva robotsku zadnjicu koja se spušta na uređaje.

Ovaj koncept je možda nekima smešan, ali zapravo pokazuje odlučnost kompanije da testira svoje uređaje u realnim okolnosima i situacijama.

U laboratoriji se obavljaju i brojni drugi testovi, od testiranja zvuka i signala, preko padova, toplotnog testiranja pa do korišćenja smartphonea u simuliranim ekstremnim vremenskim uslovima.

Vesti

Ministri regiona ujedinjeni oko zajedničke digitalne budućnosti

Ministar zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Srbije Nenad Popović poručio je danas u Beogradu, na otvaranju regionalne ministarske konferencija o inovacijama "Innovation Talk 2018", da budući razvoj privrede u regionu treba da bude zasnovan na novim tehnologijama i inovacijama.

Vesti četvrtak 29.11. 16:32

Moguće je: Implant u mozgu prevodi misli u tekst

BrainGate2 implant je sistem elektroda koji u suštini prevodi misli u tekst. Uz pomoć ovog implanta omogućeno je da tri paralizovane osobe od vrata na dole, koriste nemodifikovane tablete za pretraživanje interneta, pisanje poruka prijateljima i streaming muzike.

Vesti sreda 28.11. 14:16 Komentara: 9
strana 1 od 36 idi na stranu