Novi iPhone stiže uskoro?

Barem za one koji su navikli na cenu iPhone X, ali svakako možemo reći da bi mnogi od nas bili zadovoljni. Poznati „prorok“ pogledao je u budućnost i preneo nam detalje o iPhone-u od 6.1”.

Izvor: imagazin.rs
Podeli
foto: getty
foto: getty

Ukratko: gotovo se svi pouzdani izvori slažu oko toga da će ove jeseni biti lansirana tri nova modela iPhone-a. Naslednik iPhone-a X veličine 5.8” sa OLED displejom, Face ID i ekranom bez okvira, veći brat, “iPhone X Plus” veličine 6.5” sa istim mogućnostima i konačno, uređaj veličine 6.1” sa LCD ekranom, Face ID i ekranom bez okvira – po povoljnijoj ceni.

Prva dva modela verovatno ne donose neka veća iznenađenja, mogli bi biti isti kao što je trenutno iPhone X, samo malo pametniji, snažniji, i u slučaju “Plus” modela – nešto veći. Međutim, 6.1” model bi mogao biti veoma zanimljiv, pošto je on sada tajnovit. Ming-Chi Kuo čak i sada radi na rešavanju ovog slučaja.

Prethodno je objavio nekoliko nagađanja i procena u vezi sa tim uređajem, ali sada donosi nešto više detalja. Prema njegovim informacijama, početna cena modela od 6.1” bi mogla biti oko 550 dolara. To je puno manje od početne cene iPhone 8 – 700 dolara, a ne može se ni uporediti sa cenom iPhone-a X – koja je 1 000 dolara. Već dugo vremena iPhone uređaji nisu imali takvu cenu.

I to nije sve. Kuo je takođe dodao kako bi ova povoljnija verzija mogla imati i Dual SIM podršku. Mnogi korisnici su zahtevali ovu funkciju, uglavnom u Kini, gde je sasvim uobičajena pojava imati nekoliko telefonskih brojeva. Ova opcija bi mogla biti ključ za širenje na azijskom tržištu. S tehnološke strane, nekakva vrsta eSIM rešenja bi bila najelegantnija, ali Kuo tvrdi da će se Apple držati standardnog rešenja, što će dovesti Jony Ive-a do ludila.

Gurman je takođe imao nekoliko reči o ovoj temi:

Apple nije doneo konačnu odluku o uključivanju te mogućnosti i mogli bi pričekati E-SIM tehnologiju, koja će povezivati telefone sa više mreža, bez potrebe za karticom koju možete menjati. Apple je hteo da počnu sa korišćenjem E-SIM tehnologije, ali neki provajderi nisu oduševljeni tom idejom, a Apple-u je potrebna njihova podrška. Dual SIM mogućnost bi pružala kompromis.

I poslednje, ali ne i najmanje važno, Kuo je procenio količine prodaje. Izračunao je da bi između Q3 2018 i Q3 2019, broj prodanih uređaja mogao biti između 100 i 120 miliona, piše "iMagazin".

Sviđa li vam se ideja 6.1” uređaja bez okvira, sa početnom cenom od 550 dolara?

Vesti

Nintendo Labo se prodaje ispod očekivanog

Kada je u januaru ove godine Nintendo predstavio Nintendo Labo, mnogi su se zapitali da nije 1. april stigao dosta ranije, i utisak je bio negde između “Nintendo je genije” i “Nintendo je zapravo počeo da uvaljuje ljudima karton”.

Vesti ponedeljak 30.04. 21:11 Komentara: 8

Koliko često treba čistiti tastaturu?

Australijski naulnici u nedavnoj studiji otkrili su da daska na wc šolji ima pedesetak bakterija na dva kvadratna centimetra, što zapravo i nije mnogo. Na tipičnoj tastaturi, posebno onoj koju deli više ljudi, situacija je, po istoj studiji, čak 400 puta gora.

Vesti subota 28.04. 08:35 Komentara: 13
strana 1 od 57 idi na stranu