Ovako će izgledati smartfoni budućnosti i nisu svi srećni

Prednje kućište mobilnog telefona nalazi se između okvira telefona i ekrana. Mnogi telefoni su do sada imali „prednje maske“ u beloj ili crnoj boji, ali čini se da se ovaj dizajn polako, ali sigurno odbacuje.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 13.12.2017.

11:10

Ovako će izgledati smartfoni budućnosti i nisu svi srećni
foto: epa

Najbolji primer su iPhone X i Samsung S8 čiji je prednji deo u potpunosti pokriven ekranom. Zanimljivo je da je iPhone X manji od iPhone 8 Plus, a ima veći ekran upravo zato što ne postoji prednje kućište.

Novinar “Verge-a“ Diter Bon uzeo je model Essential Phone-a za primer rekavši da mu je posle njega jako smešno da koristi telefone koji imaju prednje kućište. Koliko god da se mnogima sviđa ovaj napredni momenat, tehnološki dizajneri i entuzijasti čvrsto brane stav da telefon mora da ima prednju masku, odnosno kućište. Glavni argument im je praktičnost, kao i to da ivice oko telefona čine da se telefon lakše drži i koristi.

“Ekran iPhone-a X je kompaktna forma. Ekran se lako primećuje, pruža veliko zadovoljstvo, veliki je napredak u odnosu na moj iPhone 7 bilo da gledam utakmicu, film ili skrolujem Instagramom“, kaže Stiven Levi, novinar “Wireda“.
foto: epa
Ben Gilbert iz „Biznis insajdera“ se pak, ne slaže sa ovim stavom.

“Uz nedostatak prednjeg kućišta ne samo što ću lakše kliknuti nešto što ne želim već sam u stalnom strahu da mi telefon ne ispadne. Umesto da normalno držim telefon, ja ću se stalno opterećivati“

Svi se slažu da će kompanije sada maksimalno promovisati telefone bez prednjeg kućišta zbog napretka video tehnologije. Operateri, proizvođači telefona i platforme kao što su Google i Apple sve više novca ulažu u video sadržaj, stav je Gadija Amita osnivača New Deal Designa.

“Proizvođači će se trkati ko će pre da uštedi milimetar tu i tamo. Na kraju, neko će pronaći način da prednju kameru i zvučnik učini nevidiljivim, a naši telefoni će se pretvoriti u masivne ekrane“, zaključuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: