Facebook Messenger je upravo postao bolji

Popularna Facebookova aplikacija Messenger počela je da podržava slanje i deljenje fotografija u rezoluciji 4K, odnosno do 4.096 puta 4.096 piksela po fotografiji.

Izvor: B92
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Korisnici Messengera mesečno pošalju 17 milijardi fotografija posredstvom tog servisa, objavio je Facebook. A sve do sada te fotografije nisu mogle da budu u rezoluciji 4K. Ako ste hteli da pošaljete takvu fotografiju, Messenger bi je kompresovao u nižu rezoluciju pre slanja.

Pošto je 4K rezolucija sve dostupnija i popularnija zahvaljujući sve većoj podršci kod brojnih pametnih telefona, u Facebooku su odlučili da Messengeru dodaju i podršku za tu rezoluciju. Veličina, navodno, neće uticati na brzinu slanja velikih fotografija.

Podrška za 4K video postaće postepeno dostupna korisnicima širom sveta. Prvo će stići na uređaje sa Android i iOS operativnim sistemom u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Velikoj Britaniji, Australiji, Francuskoj, Singapuru, Hongkongu, Japanu i Južnoj Koreji, piše Next Web.

Vesti

Crytek tužio developere igre Star Citizen

Izgleda da razvojni studio igre Star Citizen, Cloud Imperium Games, još uvek nije skroz raskrstio sa Crytekom, pošto je sada pokrenuta tužba zbog kršenja ugovora i autorskih prava, iako su pre godinu dana objavili prestanak korišćenja njihovog endžina i prešli na Amazonov Lumberyard enžin.

Vesti petak 15.12. 11:10 Komentara: 1
strana 1 od 1696 idi na stranu