Oprezno! Novi virus se širi putem Facebook Messenger-a

Zavisno od operativnog sistema, jezika ili tipa uređaja na kojem se koristi Facebook Messenger, virus će instalirati program koji će prouzrokovati najviše štete.

Izvor: B92
Podeli
foto: getty
foto: getty

Korisnici Facebook-a koji vole da komuniciraju sa svojim prijateljima putem Messenger-a ovih dana bi trebalo da budu posebno oprezni zbog virusa koji instalira različite maliciozne programe na računar.

Naime, virus se širi putem poruke koja se prikazuje kao da dolazi od nekog prijatelja. Poruka sadrži link sa imenom prijatelja. Ukoliko kliknete na taj lik otvara se fotografija sa profila vašeg prijatelja koja je prikazana kao da sadrži video. Samim klikom pokrećete instalaciju programa.

Među programima koji su do sada uočeni su SMS premium pretplata za preuzimanje lažnih dokumenata ili WAP Billing, program koji će automatski skidati novca s računa za mobilni.

Stručnjaci za sigurnost savetuju svima da koriste Facebook Messenger, ali i druge programe za chat jako oprezno i ne klikću na linkove bez provere sa prijateljem o čemu se tu tačno radi.

Vesti

Burne reakcije zbog Messenger Kidsa

Kompanije kao Fejsbuk i Gugl pokušavaju da decu privuku svojim namenskim porukama i računarima u školama, što izaziva nezadovoljstvo udruženja za zaštitu dece, ocenila je agencija Frans pres.

Vesti nedelja 10.12. 11:40 Komentara: 4
strana 1 od 1694 idi na stranu