Radujte se, nostalgičari: Stiže nova Atari konzola (VIDEO)

Neke od najslavnijih igara svih vremena mogli smo da igramo samo na Atari konzolama. Dobra vest je da se ta kompanija ponovo budi.

daily mail
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Više od 20 godina od lansiranja poslednje konzole Atari Jaguar, izvršni direktor kompanije potvrdio je da radi na novom uređaju - Atari Box - ali nije otkrio detalje o tome kada će biti dostupan na tržištu.

Prva kućna konzola Atari 2600 lansirana je 1977.

Kompanija je od tada predstavila niz uređaja, sve do poslednjeg Jaguara 1993. kada je posustala u trci sa Sega, Nintendo i Sony.

Međutim, Fred Česnajs, izvršni direktor kompanije, potvrdio je da se "vraćaju biznisu sa hardverom".

Čak je predstavljen i kratki video tizer, koji pruža uvid u to kako će izgledati Atari Box.

Činise da će kućište imati drvene panele, koji su bili karakteristični za niz starih konzola i svetleći Atari logo na predjnoj strani.

Potvrđeno je i da će podržavati stare klasike, uključujući Pac-Man, Pong i Asteroids.

Poslednjih godina, Atari se posvetio softveru i mobilnom prostoru, objavljujući rimejke i kolekcije svojih franšiza za iOS i Android.

Zvanični datum za predstavljanje nove konzole još nemamo, ali Česnajs kaže da Atari "još radi na dizajnu".

Vesti

Cena kamere sa 400 megapiksela je neverovatna

Švedska kompanija Hasselblad, koja proizvodi digitalne kamere srednjeg formata, lansira svoj potpuno novi hit koji može snimiti fotografije do 400 megapiksela. Kao i tehnologija koja se nalazi unutra, i cena je prilično izvanredna.

Vesti petak 19.01. 14:13 Komentara: 8

Nintendo predstavio novi… karton?

Japanska kompanija Nintendo je uvek bila poznata po donošenju veoma zanimljivih (da ne kažemo uvrnutih) načina za zabavu, i u tom maniru je sada predstavila sasvim novo interaktivno iskustvo, u vidu Nintendo Labo, igrački koje korisnicima dozvoljavaju da otkriju potpuno nove načine za igranje se prenosivom Switch konzolom.

Vesti četvrtak 18.01. 20:35 Komentara: 13
strana 1 od 1712 idi na stranu