Zbogom G5: LG odustaje od modularnih pametnih telefona

Modularni pametni telefoni bili su dugotrajni san vizionara budućeg izgleda i funkcije smartfona. LG G5 je doneo nadu u konačno ostvarenje, ali je (ne)uspešnost ovog uređaja verovatno zakucao konačni ekser u kovčeg modularnih telefona.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 30.12.2016.

10:45

Zbogom G5: LG odustaje od modularnih pametnih telefona
Foto: Screenshot

LG, prvi mainstream proizvođač pametnih telefona koji je pristupio stvaranju modularnih uređaja, najverovatnije će napustiti spomenuti pristup kako bi se posvetio klasičnoj gradnji.

Podsećamo, LG G5 je modularni flegšip smartfon, odnosno uređaj koji je bilo moguće nadograđivati različitim modulima kao što su kamera od 360 stepeni ili Hi-Fi audio DAC.

Ergonomija promene modula je katastrofalna, a većina korisnika nije rado davala dodatni novac za njihovu kupovinu. Podaci u vezi sa prodajom telefona, koja je bila i više nego loša i koja je dovela do najavljenih otpuštanja u kompaniji, nateali su vodeći vrh LG-a na drastičan zaokret.

LG neće pokušavati da popravi svoju verziju modularnog telefona nego će, kako stvari stoje, u potpunosti napustiti taj pristup, bar kada su u pitanju perjanice.

Prema novim informacijama vezanim za lsledeći LG-jev flegšip model mogućeg naziva G6, uređaj će biti tradicionalan pametni telefon. Krasiće ga zaobljene ivice, stakleni zadnji deo, potpuna otpornost na vodu i manjak ulaza za modul, koji se u G5 nalazio na dnu telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: