Džonatan Ajv: "Dizajn je preduslov"

Glavni dizajner kompanije Apple, Džonatan Ajv, govorio je na Creative Summitu o tome zašto je dizajn bitan i šta je primarni fokus kompanije.

Podeli

"Osporavam to da je dizajn važan. Dizajn je preduslov. Dobar dizajn i inovacije, to je teško", rekao je Ajv, a prenosi Wired.

On je dodao da su se mnogih stvari na kojima su hteli da rade odrekli kako bi radili samo na ograničenom broju proizvoda kojima tako mogu posvetiti veliku količinu pažnje.

"Veoma smo zadovoljni našim prihodima, ali naš cilj nije pravljenje novca. Naš cilj i ono što nas uzbuđuje je pravljenje sjajnih proizvoda. Ako smo uspešni, ljudi će ih voleti, ako smo operativno sposobni, zaradićemo novac".

On je objasnio i da kada se Džobs 1997. godine vratio u Apple, a kompanija bila pred bankrotom, Džobsova odluka nije se odnosila na to kako zaraditi novac.

"On je shvatio da proizvodi nisu dovoljno dobri. Rešio je da napravi bolje proizvode", kaže Ajv, što je drugačiji pristup od onoga što su pokušavali drugi".

Ajv je u maju ove godine odlikovan za viteza, a u biografiji Stiva Džobsa, autora Voltera Ajzaksona, Džobs kaže da je Ajv čovek sa najviše moći u kompaniji (pored njega).

Vesti

Panasonic opet u plusu

Japanska korporacija Panasonic je danas saopštila da je u tri meseca zaključno sa junom ostvarila neto profit od 12,8 milijardi jena (163 miliona dolara), uglavnom zbog nižih troškova, što je posledica otpuštanja više od 38.000 radnika u poslednjih godinu dana.

Vesti utorak 31.07. 12:47 Komentara: 4
strana 1 od 73 idi na stranu