Google automobil vozila slepa osoba

O Google automobilu koji se sam kreće znamo već neko vreme, a sada je objavio novi video kako bi proslavio 200.000 kilometara, koliko je do sada prešao ovaj automobil.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 29.03.2012.

14:24

Default images

Google na ovom projektu radi već nekoliko godina, a zvanično je predstavljen 2010. godine, prenosi Daily Mail.

Reč je o inteligentnom automobilu koji se kreće uz pomoć kamera, radara i lasera. Računar je smešten u prtljažniku automobila i neprestano upoređuje informacije s podacima na mapama, prepoznaje puteve i semafore, ali i reaguje na pešake i druge automobile u saobraćaju.

Na primeru Stiva Mejna, koji je skoro u potpunosti slep, izgubio je 95 posto vida, Google je pokazao šta zapravo njihov automobil može.

Iako je sve još uvek na nivou eksperimenta iz Googlea se nadaju da bi kroz koju godinu moglo doći do komercijalizacije ovog projekta.

Predstavljanjem inteligentnog vozila Google želi da smanji broj saobraćajnih nesreća, učiniti vožnju učinkovitijom i omogući onima koji nikad to nikada ne bi mogli, da ipak postanu vozači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: