Android prvi, ali iOS ga ubrzano stiže

Poslednji rezultati Nielsenovog medijskog izveštaja pokazuju da je Appleov iPhone 4S ostvario ogroman uspeh, ali da je Android još uvek najpopularnija mobilna platforma u SAD.

Izvor: nielsen.com
Podeli

Kako tvrde Nielsenovi podaci, među korisnicima koji su kupili novi smartfon u poslednja tri meseca, čak 44,5% odabralo je iPhone, u poređenju sa 25,1% u oktobru.

Razlog tome je, naravno, nova verzija Appleovog smartfona, iPhone 4S, koja se na tržištu pojavila prošle jeseni. 46,3% korisnika izjavilo je da imaju smartfon zasnovan na Androidu.

Ukupno gledajući, brojke su na strani Androida, ali je fascinantno kako Apple može da napravi ogroman korak i to samo tehničkim poboljšanjima postojećeg modela.

Ukupni broj korisnika smartofonova u SAD-u raste i to velikom brzinom. U poslednjem kvartalu 2011. godine 46% svih korisnika u toj zemlji imalo je smartfon, a čak 60% onih koji su kupili novi mobilni telefon u poslednja tri meseca izabrali su smartfon, saopštava Nielsen.

Vesti

EU: Istraga oko Samsunga

Nadležna tela Evropske unije istražuju da li je Samsung pokušao da nezakonito spreči svoje konkurente da koriste neke od ključnih patenata za mobilne uređaje, prenosi agencija AP.

Vesti utorak 31.01. 15:27 Komentara: 9
strana 1 od 72 idi na stranu