Problem sa baterijom iPhonea zbog softvera

Informacije sa zvaničnog sajta kažu - trajanje baterije od 8 odnosno 14 sati razgovora na 3G/2G mreži, do 9 sajti surfovanja preko wireless mreže, 200 sati u standby režimu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2011.

11:15

Default images

U praksi, nije baš tako.

Korisnici novog iPhonea žalili su se na to da im baterija ne traje onoliko koliko bi trebalo, a britanski Guardian prenosi informacije po kojima bi razlog problema bio softverske prirode.

Podešavanje vremeske zone na novom iOS-u radi konstanto i kada nema nikakve potrebe za tim i u velikoj meri crpi bateriju.

Rešenje problema pojavilo se na jednom od blogova i podrazumeva jednostavno isključivanje automatsko podešavanje vremenske zone, i to na sledeći način: Settings - Location Services - System Services - Setting Time Zone.

Ipak, ovo je samo jedan od mogućih uzroka, iako su mnogi korisnici prijavili da im se trajanje baterije povećalo nakon ovog podešavanja, zvaničnih informacija o uzroku problemu iz Applea još uvek nije bilo.

Pojedini korisnici prijavljivali su rad baterije od svega par sati, a iz Applea trenutno istražuju situaciju. Kako prenosi mediji, Apple je od pojedinih korisnika tražio da instaliraju softver koji bi nadgledao rad uređaja, kako bi se ispitao problem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: