Android dobija mogućnost video razgovora

Korisnici Googleove mobilne platforme Android dobiće sa novom verzijom 2.3.4 mogućnost video razgovora, sličnu Appleovom Facetimeu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 29.04.2011.

12:31

Default images

Video i glasovni razgovori na telefonima sa Androidom radiće preko 3G, 4G ili Wi-Fi mreže, a moći ćete koristiti ovu funkciju čim nadogradite (ukoliko on to podržava) telefon na verziju Android 2.3.4.

Princip rada je jednostavan: na vašem spisku prijatelja na Google Talku videćete oznaku za video ili glasovne razgovore; odaberite je i započećete razgovor.

Tekstualne poruke od te osobe biće prikazane preko videa, a ukoliko otvorite neku drugu aplikaciju ili se vratite na home screen, video će se automatski pauzirati, a audio će i dalje normalno funkcionirati.

Prvi uređaj koji će dobiti ovu funkcionalnost je "Guglfon" Samsung Nexus S, a kasnije će doći na red i ostali Androidi koji podržavaju verziju 2.3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: