CyberOne je robot koji može da detektuje ljudsku emociju VIDEO

Xiaomi je predstavio svog prvog humanoidnog robota, pod nazivom CyberOne, kojeg karakterišu neke zanimljive funkcije.

Izvor: B92, Neowin

Petak, 12.08.2022.

15:45

Default images

Prema navodima kineske kompanije, CyberOne robot ima poboljšanu funkciju pregleda, kao i mogućnost da detektuje ljudsku emociju. Robota je prezentovao Lei Jun, izvršni direktor Xiaomija.

CyberOneima težinu od 52 kilograma, visinu od 177 centimetara, kao i raspon ruku od 168 centumetara. Može da imitira ljudske pokrete zahvaljujući odzivu od 0,5 milisekundi u realnom vremenu po stepenu slobode u pokretu.

Pored toga, robot je vizuelno osetljiv i ima sposobnost za trodimenzionalnu virtuelnu rekonstrukciju stvarnog sveta.

Navodi se da je robot opremljen naprednim rukama i nogama, koje zavise od snažnijih motora ugrađenih u zglobove. Takođe, koristi balansiranje pokreta na dve noge, koji kontroliše algoritam koji je kreirao Xiaomi. Ovo omogućava robotu da drži predmete težine do 1,5 kilograma u jednoj ruci. Xiaomi tvrdi da CyberOne može da detektuje ljudsku emociju, kao i da kreira 3D rekonstrukciju svog okruženja. Tu je i Mi-Sense modul dubinskog pregleda, koji je integrisan u algoritam za AI ineterakciju.

"Kako bi komunicirao sa svetom, CyberOne je opremljen MiAI motorom za prepoznavanje semantike okruženja, kao i MiAI motorom za prepoznavanje glasovnih emocija. To mu omogućava da prepozna 85 tipova zvukova iz okruženja i 45 klasifikacija ljudskih emocija", navode iz Xiaomija.

CyberOne je sada postao deo Xiaomijeve sajber serije robota, koja uključuje i prošlogodišnji Cyberdog model.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: