Apple sprema tri nova Mac računara sa sopstvenim procesorima?

Apple planira da, do kraja ove godine, na tržište izbaci tri nova Mac računara koji će koristiti čipove te kompanije.

Izvor: B92

Sreda, 31.01.2018.

08:25

Apple sprema tri nova Mac računara sa sopstvenim procesorima?
Gettyimages / Ilustracija

Apple od ranije proizvodi posebne procesore za svoje pametne telefone, tablete i male prenosne uređaje, ali će ovo biti prvi put da ta kompanija ugrađuje sopstvene procesore u Mac računare.

Kada se 2016. godine pojavio MacBook Pro sa Touch Barom, imao je Appleov čip korišćen za funkcionisanje Touch Bara i Touch ID-ja. Prošlog meseca, Apple je svoj čip, zadužen za zvuk, kameru i enkripciju, ugradio u iMac Pro.

Apple je povećao upotrebu sopstvenih procesora, što pokazuje manju potrebu te kompanije da čeka na druge kompanije za poboljšanje svojih uređaja i omogućava mu dublju integraciju sopstvenog hardvera i softvera, piše The Verge.

Možda i najvažnije je to što se Apple približava upotrebi sopstvenog čipa kao "core" procesora u Macu.

Apple je na iPhoneu i iPadu pokazao da može da napravi procesore bolje od onih koje imaju rivali.

Postoji, međutim, još mnogo prepreka koje sprečavaju Apple da zameni Intelove procesore u Macu svojima, pa se to najverovatnije neće tako brzo desiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: