"Hitler bi danas verovatno imao svoje antisemitske reklame na Facebooku" VIDEO

Adolf Hitler bi verovatno mogao da objavljuje svoje antisemitske reklame na Facebooku da je ta društvena mreža postojala 1930-ih godina, izjavio je komičar Saša Baron Koen kritikujući Facebook.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: GettyImages / Fox Photos
Foto: GettyImages / Fox Photos

"Facebook će objaviti sve 'političke' reklame koje hoćete, čak i ako sadrže laži", rekao je Koen u Njujorku na konferenciji Udruženja za borbu protiv antisemitizma (Anti-Defamation League - ADL).

"Polazeći od takve, uvrnute logike, da je Facebook postojao 1930-ih godina, pustio bi Hitlera da postavlja reklame od 30 sekundi o 'rešavanju jevrejskog pitanja'", rekao je britanski glumac jevrejskog porekla, poznat po oštrom jeziku.

Koen je pozvao Facebook da proverava sadržaj reklama pre objavljivanja, a "ako su to reklame sa pogrešnim informacijama, vratite novac i to ne objavljujte".

Foto: GettyImages / Frazer Harrison
Foto: GettyImages / Frazer Harrison

Facebook je u septembru naveo da neće više filtrirati političke reklame, smatrajući da je za korisnike interesantno da to vide, ali je istovremeno pooštrio pravila transparentnosti tako da oglašivači moraju jasno da se identifikuju.

Saša Baron Koen je poznat po komičnom filmu "Borat" u kojem glumi novinara iz Kazahstana. Taj film mu je 2006. godine doneo "Zlatni globus" Udruženja stranih dopisnika u Holivudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.