NVIDIA: Quadro K6000 - "najbrži i najmoćniji" GPU ikada

NVIDIA je danas predstavila novu tehnologiju za vizuelno programiranje – NVIDIA Quadro K6000 GPU, najbrži i najmoćniji GPU ikada proizveden, saopšteno je iz kompanije.

Podeli

Pored toga NVIDIA je danas lansirala i novu liniju profesionalnih grafičkih GPU-ova za mobilne radne stanice, pružajući do sada najviši nivo performansi i grafičke memorije na mobilnim platformama.

Quadro GPU K6000 pruža pet puta jače računarske performanse i skoro dvostruko veću grafičku sposobnost od svog prethodnika - NVIDIA Quadro 6000 GPU-a, a poseduje i najveću i najbržu grafičku memoriju na svetu.

Kombinujući vrhunske performanse i napredne mogućnosti u energetski efikasnom dizajnu, Quadro K6000 GPU omogućava vodećim organizacijama kao što su Pixar, Nissan, Apache Corporation i WSI diviziji Weather Channel-a da se pozabave virtualizacijom i analizom radnog opterećenja .

Quadro K6000 GPU je zasnovan na NVIDIA Kepler™ arhitekturi - najbržoj i najefikasnijoj GPU arhitekturi na svetu. Pod ključnim performansama i mogućnostima se podrazumeva:

· 12 GB ultra brze GDDR5 grafičke memorije koja omogućava dizajnerima i animatorima da stvaraju modele, likove i scene neviđenih razmera, kompleksnosti i bogatstva.

· 2,880 streaming multiprocesorska (SMX) jezgra koja dostavljaju bržu virtualizaciju i brže izračunavanje nego što su to radili modeli prethodnih generacija.

· Podržava četiri simultana displeja i rezoluciju do 4K sa 1.2 DisplaiPort™-om.

· Ultra nisko zadržavanje I/O videa i podrška za virtalizaciju velikih razmera.

“ NVIDIA Quadro K6000 GPU je procesor najviših performansi koji je ikada napravljen za tržište profesionalne grafike. “ izjavio je Ed Ellett viši potpredsednik Grupe za profesionalna rešenja u kompaniji NVIDIA. “ To će značajno promeniti način rada animatora, digitalnih dizajnera i inženjera i omogućiti im da učine da nemoguće postane moguće.”

Novi GPU-ovi za mobilne radne stanice

NVIDIA je danas otkrila i novi vodeći model profesionalnih grafičkih procesora za radne stranice kod notebook-ova, NVIDIA Quadro K5100M GPU. Isporučujući najviši nivo performasni i grafičke memorije koja je dostupna na notebook platformama, Quadro K5100M donosi novu liniju radnih stanica za grafiku za notebook-ove koja obuhvata Quadro K4100M, K3100M, K2100M, K1100M, K610M, i K510M GPU-ove.

Quadro GPU-ovi su dizajnirani , izgrađeni i testirani o strane kompanije NVIDIA kako bi obezbedili vrhunsku pouzdanost, kompatibilnost i sigurnost koju profesionalci žele . Oni su sertifikovani i preporučeni od strane više od 150 vodećih provajdera softverskih aplikacija širom sveta.

NVIDIA Quadro K6000 će biti dostupan početkom ove jeseni kod HP-a, Dell-a, Lenovo-a i drugih vodećih provajdera za radne stanice; kod sistem integratora , uključujući BOXX Technologies i Supermicro; i kod ovlašćenih distributivnih partnera, uključujući PNI Technologies u Severnoj Americi i Evropi , ELSA i Ryoyo u Japanu i Leadtek u azijskom Pacifiku.

Nova Quadro linija grafičkih proizvoda za mobilne radne stanice takođe će biti na raspolaganju početkom jeseni u najboljim mobilnim radnim stanicama OEM –ova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 60 idi na stranu