Ovaj budilnik kuva i jutarnju kafu

"Barisieur" je spoj običnog budilnika i aparata za kafu. Nakon što se aktivira alarm, uključiće se i grejač i pokrenuti pripremu šoljice kave koja će vas dodatno razbuditi.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 05.08.2014.

16:21

Default images

Foto: www.joshrenoufdesign.com

Mnogi od nas često preziru budilnik koji nas svakog jutra budi, a među prvim jutarnjim ritualima je priprema kafe koja će nas dodatno razbuditi.

Dizajner Džošua Renuf osmislio je budilnik koji je teško mrzeti jer uz to što će nas probuditi, on će nam skuvati i kafu.

Barisieur izgleda kao hibrid običnog budilnika koja je na dnu uređaja, dok je na gornjem delu naprava koja izgleda kao mini set za hemičare. Stvar radi tako da se preko indukcijske ploče greju kuglice od nerđajućeg čelika u levku s vodom. Kipuća voda potom kroz tanku cevčicu dolazi iznad mlevene kafe. Naravno, na sredini je i mali deo za one koji vole kafu s mlekom.

Napravio je samo jedan primerak, ali mu je u planu i razvoj budilnika koji će koštati između 150 i 250 funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: