Besplatno dostupan popularni horor film. Nema još mnogo vremena

Lepe vesti pred kraj izuzetne gejmerske godine - jedan od najboljih horor naslova stiže baš za praznike, da ih začini na jedan poseban način.

Izvor: B92, Mondo
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Naš dobar drug, GOG, je rešio da nas po ko zna koji put časti besplatnom igrom i ovoga puta je to fantastični horor naslov SOMA, iz studija poznatog po kvalitetnim horor igrama, Frictional Games. Tim koji nam je ranije doneo inovativne horo serijale, Penumbra i Amnesia, je pre par godina plasirao i njihovu naučno-fantastičnu igru SOMA, koja je bila u njihovom prepoznatljivom stilu, ali sa mnogo većim akcentom na psihološki horor i na priču, nego što su to bile prethodne igre.

Nekima je ovo leglo, nekima ne, ali je igra definitivno veoma kvalitetna i bavi se nekim večitim tropama budućnosti i pitanja egzistencije čoveka kao jedinke, odnosno šta je ono što čini čoveka. Nećemo vam previše kvariti ostatak priče, ali vas uveravamo da je igra fenomenalna, zato pravac na GOG, da preuzmete vašu besplatnu kopiju, jer je igra besplatna 48h, odnosno do nedelje u podne po našem vremenu.