Pinčai o Googleu, Androidu i Nexusu

Sundar Pičai je ovih dana izuzetno važan čovek. On je stariji predsednik Googlea za Android, Chrome i Google Apps, tako da je on ujedno i jedna od najupućenijih osoba koja može da priča o tome šta se dešava u Mountainviewu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 31.05.2013.

13:09

Default images

Pičai je na D11 konferenciji pričao o Googleu kao kompaniji, o fabričkom Androidu za HTC One i o budućnosti Nexusa.

Pičai je u intervjuu objasnio kako nije razočaran zbog činjenice da kompanije poput Samsunga i Facebooka imaju jako veliku moć kada je oblikovanje Androida u pitanju zato što Google poseduje servise kao što su Google Now i Play Music All Access koje drugi ne mogu da nadmaše.

A uz najavu dva uređaja sa Nexus doživljajem kao što su Samsung Galaxy S4 i Htc One, mnogi su se zapitali šta će biti sa Googleovom Nexus linijom.

Pičai je prisutne uverio da će ona nastaviti da postoji, pošto prodajne cifre ovih uređaja nikada nisu bile prioritet broj jedan za Google već je kompanija želela čist Google uređaj koji će biti dostupan developerima i entuzijastima.

„Iskreno verujem da je Nexus linija od vitalnog značaja za Androidov ekosistem“, izjavio je .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: