B92: Samoborski raskol u ABA?

Situacija u sukobu ABA i FIBA, a koja se zaoštrila 20.maja nakon radnog sastanka ABA u Ljubljani, dobila je u četvrtak novu epizodu.

Izvor: B92

Petak, 29.05.2015.

18:55

Default images
Starsport

Kako ekskluzivo saznaje B92, tim povodom je šest osoba (koji su u vlasničkoj strukturi) održalo sastanak u jednom restoranu u Samoboru pored Zagreba.

Prema našim saznanjima (a detalje tog sastanka do tančina već znaju i pojedini čelnici srpskih klubova) taj sastanak je pokazao veliki stepen zabrinutosti i nejedinstvo među fizičkim licima koja su želela da nastave da vode ligu, bez obzira na oštra upozorenja i FIBA i EL.

Kako saznajemo, u toj grupi došlo je do podele na dva klana. Jedan zastupaju Lisac i Bilić, koji su bili za predaju kompletnog vlasništva u ruke klubova, a druga grupa, koju čine Lorbek, Radić, Sagadin i Milićević, se i dalje protivi "ustupcima" i po cenu potpunog raspada koncepta ABA lige, posebno nakon reakcija srpske javnosti, koja je prethodnih dana do tančina bila u prilici da se upozna sa svim detaljima i pojedinostima sastanaka u Beogradu i Ljubljani.

Sastanak u kafani "Zeleni Peper" u Samoboru trajao je više sati, a tokom sastanka došlo je do novih sukoba, jer su prema našim nezvaničnim saznanjima Lisac i Bilić zamerili ostalima da posledice izigravanja dogovora iz Beograda dovode u loš položaj i klubove u regionu, i praktično dovode u pitanje ceo koncept regionalne ABA lige.

Uz te zamerke, prema našim saznanjima, tandem zagovornika "100 posto klubovima" upozorio je da su loše procene dovele i do zahladjenja odnosa sa Barselonom, jer ovakvim raspletom nije zadovoljan ni prvi čovek EL Đordi Bartomeu, kome su u više navrata odlazeći u Barselonu obećavali sprovođenje promena vlasničke i upravljačke strukture, u skladu sa sporazumom iz 2009.

Ostaje pitanje kakve će biti posledice po klubove u regionu posle svega što je učinjeno?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: