Tragedija na trci "24 časa Le Mana"

Vozač Aston Martina Alan Simonsen poginuo je posle udesa u devetom minutu 81. izdanja trke "24 časa Le Mana".

Izvor: B92

Subota, 22.06.2013.

21:21

Default images

34-godišnji Danac, koji je startovao sa pol pozicije u klasi GTE Am klasi, imao je udes u krivini Tert Ruž, kada je pri velikoj brzini udario u zaštitnu ogradu.

Na stazu je tada izašlo bezbednosno vozilo, a Simonsen je prebačen kolima hitne pomoći u medicinski centar, gde je podlegao povredama.

"U 15.09 Aston Martin sa brojem 95, kojim je upravljao Alan Simonsen, izleteo je sa staze pri velikoj brzini u krivini Tetre Ruž dok se vozio četvrti krug. Vozaču je pružena prva pomoć na licu mesta, a pošto je bio u ozbiljnom stanju, prebačen je u medicinski centar na stazi, gde je preminuo nedugo zatim. Porodica Alana Simonsena je obaveštena odmah o tragediji od strane Dejvida Ričardsa, prvog čoveka Aston Martin rejsinga", stoji u saopštenju organizatora trke "24 časa Le Mana", koji su istakli da neće više komentarisati nesreću dok se ne utvrde tačni razlozi zašto se ona dogodila.



Simonsova smrt je prva koja se desila u Le Manu od 1997. godine, kada je Sebastijan Enjolra izgubio život tokom kvalifikacija. Ujedno, to je prva nesreća sa fatalnim ishodom tokom trke od 1986. godine, kada je na najprestižnijoj trci izdržljivosti poginuo Džo Gartner.

Posle Simonsove pogibije, redari su uspeli da poprave zaštitnu ogradu i trka je nastavljena. 81. izdanje legendarne trke startovalo je u subotu u 15 časova, a od početka je viđena očekivana dominacija Audija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: