Vestbruk na operaciji, OKC u šoku

Startni plejmejker Oklahoma Tandera Rasel Vestbruk moraće na operaciju meniskusa desnog kolena, a nije jasno kada će nazad na parket.

Izvor:

Petak, 26.04.2013.

19:57

Default images

Generalni menadžer Tandera Sem Presti rekao je da se još ne zna datum operacije, kao ni vremenski period koji će ol star igrač provesti van terena.

Vestbruk se povredio na drugom meču serije protiv Hjustona kada ga je Patrik Beverli, u pokušaju da ukrade jednu loptu, kukom udario u pomenuto koleno. Tander je meč rešio u svoju korist i stigao do prednosti od 2:0 u seriji.

Ovo je Vestbrukova peta sezona u najjačoj ligi sveta, a treći meč protiv Rokitsa biće mu prvi koji je propustio zbog povrede.

"Svi smo razočarani zbog Rasela. Znamo kakav je borac, koliko znači timu, želi da igra po svaku cenu, ali ipak je odluka medicinskog tima poslednja. Mi smo tim, koji čini veliki broj kvalitetnih igrača. Očekujem od njih da se prilagode i nadomeste odsustvo Rasela", dodao je Presti.

On je imao najduži niz, od aktivnih igrača, s 394 odigrane utakmice u regularnom toku sezone u kontinuitetu, uz svih 45 mečeva Oklahome u plej-ofu.

Nema sumnje da je ovo veliki udarac za Oklahomu i njene šampionske ambicije, ali ostaje da se vidi koliko će fenomenalni organizator igre odsustvovati s terena.

Vestbruk je ove sezone prosečno beležio 24 poena, sedam asistencija i 6,5 skokova. Isti učinak imao je i u prva dva meča protiv ekipe Hjustona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: