Fabregas i zvanično u Barseloni

Španac Fransesk Fabregas je konačno postao fudbaler Barselone i posle višemesečnih spekulacija potpisao petgodišnji ugovor.

Izvor: B92, zvanièni sajt

Ponedeljak, 15.08.2011.

08:39

Default images

Sesk se tako vratio u klub u kojem je počeo fudbalsku karijeru, a Katalonci su za svoje “dete“ morali da plate Arsenalu skoro 40 miliona evra.

Španski mediji navode da je sâm transfer iznosio 29 miliona, uz šest miliona koji će biti dodatno isplaćeni i pet koji idu Fabregasu. U ugovoru se nalazi i otkupna klauzula vredna 200 miliona evra.

“Dugo sam čekao na ovaj trenutak.Ovo je najveći izazov u mom životu. Dao sam sve Arsenalu. Osvojio sam samo FA Kup. Zbog toga ću najviše da žalim, što nisam podigrao trofej kao kapiten Arsenala. Uvek ću biti njegov navijač. Uradili su neverovatne stvari za mene i nikada to neću zaboraviti“, rekao je Fabregas.

Fabregas je u Arsenal došao u septembru 2003. godine, kada je imao svega 16 godina. Za klub iz Londona nastupio je 303 puta i postigao 57 golova u svim takmičenjima.

Još uvek nije poznato da li će Španac nastupati za Barselonu u revanš meču Superkupa u sredu protiv Reala. U prvom meču u nedelju klubovi su remizirali 2:2.

Barselona će u prvom kolu Primere 22. avgusta gostovati Malagi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: