Džikić preuzima mladu selekciju?

Trener Krke iz Novog Mesta Aleksandar Džikić imenovan je za selektora Srbije, selekcije uzrasta do 20 godina, prenose beogradski mediji.

Izvor: B92

Sreda, 04.05.2011.

15:13

Default images

Ovu selekciju u julu očekuje Evropsko prvenstvo u Bilbau, a na prethodnom u Hrvatskoj bila je tek sedma.

Trener Partizana mt:s Vlade Jovanović verovatno će i dalje da predvodi omladince (U19), juniori (U18) bi trebalo da budu povereni Vladi Vukoičiću, dok će kadete (U17) i dalje da “uči“ Saša Nikitović.

Košarkaški savez Srbije će u narednih desetak dana da zvanično odluči koji će treneri predvoditi mlade selekcije. Posle izvršene analize i uvida u stanje u vezi sa mlađim muškim reprezentativnim selekcijama, u toku je obavljanje razgovora sa potencijalnim kandidatima za selektore selekcija.

Vlade Jovanović je nameravao da napusti rad u reprezentaciji zbog obaveza sa “crno-belima“, ali bi ipak moga da i dalje predvodi omladince, koje očekuje Svetsko prvenstvo u Letoniji od 30. juna do 10. jula. Juniori krajem juna nastupaju na EP u Poljskoj, a Nenada Trunića mogao bi da ih trenira Vlada Vukoičić.

Još je nepoznato ko će da preuzme univerzitetsku selekciju (spekuliše se Dejan Mijatović), dok bi koordinator rada selekcija trebalo da bude Raša Radovanović, nekadašlji direktor FMP Železnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: