Murinjo počinje 'operaciju Real'

Novi trener Reala Žoze Murinjo stigao je u Madrid u utorak kako bi počeo pripreme za novu sezonu.

Izvor: B92

Utorak, 13.07.2010.

19:28

Default images

Prema pisanju španskog dnevnika ’As’, Portugalac ima nekoliko ciljeva u predsezoni.

’Kraljevski klub’ je već potvrdio da je dogovoreno pet prijateljskih mečeva na turneji po Americi – San Hose (4. avgust), Los Anđeles (7. avgust), Bajern Minhen (13. avgust), Standard Lijež (17. avgust) i Herkules (21. avgust). Ostalo je da Real utanači detalje oko još tri pripremne utakmice.

Što se odlazaka iz Madrida tiče, Murinjo će u sledećih nekoliko dana morati da odluči da li se u nejgovim planovima za narednu sezonu nalaze dva kapitena – Raul i Guti. Prema nekim najavama, Raul je već postigao dogovor sa nemačkim Šalkeom, a da li će legendarna ’sedmica’ Reala otići iz kluba biće definitivno poznato 25. jula.

Sa druga strane, Guti je takođe na izlaznim vratima Reala, a navodno je sa igračem sredine terena o raskidu ugovora pričao i sportski direktor Horhe Valdano. Konačno, iz kluba bi ovog leta mogao i Rojston Drente koji se nije nametnuo u prethodne dve godine, i koji će naredne godine verovatno igrati za lisabonski Sporting kao pozajmljeni igrač.

U ovom prelaznom roku Real je za sada doveo samo levo krilo Benfike Anhel Di Marija, a Murinjo bi još barem dvojicu igrača. U prvi plan je tokom svetskog prvanstva iskočio Sami Kedira. S obzirom da su De Rosi, Džerard, Švajnštajger i Havi Martines preskupi čak i za Real, u Madrid bi mogao da stigne fudbaler Štutgarta za oko 10 miliona evra.

Takođe, Murinjo će još jednom pokušati da dovede i Brazilca Majkona. Predsednik Intera Masimo Morati traži 35 miliona evra, a Real bi mogao da ponudi 10 miliona manje.

Real će imati i problema ovog leta sa fudbalerima koji su nastupili na Mondijalu u Južnoj Africi. Čak 11 igrača Reala igralo je na Svetskom prvenstvu, a njih petorica su članovi novog prvaka sveta Španije (Kasiljas, Ramos, Alonso, Albiol i Arbeloa). Madridski velikan bi zbog toga trebao da bude kompletan tek 31. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: