Nemci sa šestoricom napadača na SP

Selekcija Nemačke imaće na Svetskom prvenstvu svu šestoricu napadača koji su se našli na širem spisku, izjavio je selektor ’pancera’ Joakim Lev.

Izvor: JT

Ponedeljak, 10.05.2010.

16:24

Default images

Lev će u Južnu Afriku odvesti Miroslava Klosea, Lukasa Podolskog, Marija Gomeza, Kakaua, Štefana Kislinga i Tomasa Milera da bi u svakom trenutku imao maksimalan broj opcija u napadu.

Plan mi je da vodim sve napadače, da bih imao više mogućnosti, u zavisnosti od protivnika. Podolski, Miler i Kakau mogu da napadaju iz drugog plana, ali i po krilima“, rekao je Lev.

Podolski, koji se vratio, je imao najlošiju sezonu sa samo dva postignuta gola. Kakau i Miler su bili neuporedivo uspešniji, jer su sezonu završili sa po 13 pogodaka.

Klose, Gomez i Kisling su klasični centarfori i putovaće sva trojica, jer ne igraju na isti način, a ja želim da imam što više opcija na raspolaganju“, rekao je Lev.

U sezoni koja je upravo završena, najuspešniji je bio Kisling, koji je u dresu Bajera iz Leverkuzena postigao 21 gol. Klose i Gomez zajedno su za Bajern postigli 13 pogodaka.

Na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi Nemačka će igrati u grupi D sa Srbijom, Ganom i Australijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: