UEFA odbila da primeni odluke Suda u Madridu

UEFA je odbacila da primeni odluku Suda u Madridu o brisanju sankcija za klubove koji su pokušali da osnuju Superligu.

Izvor: Z.K.

Utorak, 03.08.2021.

08:10

UEFA odbila da primeni odluke Suda u Madridu
Foto: Profimedia/Peter Schatz/Alamy Live News

Devet od 12 klubova koji su inicirali takmičenje, povuklo je 48 sati po objavljivanju odluke o osnivanju novog takmičenja, samo su Juventus, Barselona i Real Madrid ostali pri tome.

Sudija Manuel Ruiz de Lara je u petak zahtevao da UEFA na svom sajtu objavi odluku o povlačenju sankcija, pod pretnjom da će počiniti kriminalni akt ne učine li tako.

Sudija je takođe zahtevao od čelnika Premijer lige i Serije A da povuku sve poteze protiv klubova koji su učestvovali u pokušaju osnivanja lige.

Ipak, UEFA nema nameru da odustane od namerenih sankcija i uverena je da će dobiti spor na Evropskom sudu pravde.

Čelnici evropskog fudbala su u jakoj poziciji jer je njihovo sedište u Švajcarskoj, tako da nisu deo EU i ne podležu njenim pravilima i zakonima.

Devet klubova, koje se povuklo iz osnivanja i potom ponovo potpisali dogovor o saradnji sa UEFA, platilo je 15 miliona evra u fond za razvoj fudbala i odreklo se pet odsto prihoda od UEFA takmičenja za jednu sezonu.

UEFA je uverena da je bilo koji plan o osnivanju Superlige u skorijoj budućnosti osuđen na neuspeh.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: