Trener Baksa: Celo leto sam trubio, bitno je pogađati bacanja!

Majk Badenholzer, trener košarkaša Milvokija, presrećan je po osvajanju šampionske titule.

Izvor: Z.K.

Sreda, 21.07.2021.

08:25

Trener Baksa: Celo leto sam trubio, bitno je pogađati bacanja!
Foto: Profimedia

Baksi su u šestoj utakmici finalne serije plej-ofa NBA pobedili Finiks sa 105:98 i sa 4-2 u seriji stigli do cilja.

To im je prva titula posle 1971. godine, a najzaslužniji za veliki uspeh je svakako Janis Adetokumbo koji je postigao neverovatnih 50 poena uz 14 skokova i pet blokada.

Proglašen je najkorisnijim igračem finala i trener Badenholzer je oduševljen.

"Celo leto smo pričali o tome da ako želite da osvojite ttitlu moraćete da pogađate slobodna bacanja. On je to uradio. Jednostavno bio je savršen", kaže trener Baksa.

Kaže da je imao neverovatno lak posao u radu sa momcima.

"Pritiskali smo sve vreme, pokušavali da budemo bolji. Igrači su sve prihvatili. Oni su zadivljujuće laki za treniranje. Prihvate savet, shvate šta da rade i naprave najbolje od svega". T

eško je naći dovoljno reći da se opiše Janisova igra u finalnoj seriji, posebno u ovoj utakmici.

"On je poseban čovek. Verujte, naučio sam mnogo od njega. On je posebna vrsta lidera. Ovi igračio su šampioni svakog dana. Prihvatili su taj izazov da moraju biti bolji iz dana u dan", poručio je trener Milvokija.

Kris Midlton je postigao 17 poena uz po pet skokova i asistencija.

"Za ovaj grad, ova titula je sve. Navijači su svesni kakav rad smo uložili u proteklih nekoliko godina da bismo zajedno stigli do ove tačke. Nadam se da su uživali jednako kao i mi u svemu ovome", kaže Kris.

Baksi su postali peti tim koji je pobedio u NBA finalu pošto je u seriji gubio sa 2-0 i prvi koji je došao do trijumfa posle četiri uzastopna meča još od 2006. kada je Majami uradio to protiv Dalasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: