Crveno-beli snovi na San Siru (21h)

Fudbaleri Crvene Zvezde u četvrtak od 21h gostuju velikom Milanu na stadionu San Siro, u revanšu 1/16 finala Lige Evrope.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.02.2021.

12:00

Crveno-beli snovi na San Siru (21h)
Foto Profimedia/Andrea Staccioli / Insidefoto/Sipa USA

Crveno-beli su odoleli "rosonerima" u prvom meču u Beogradu 2:2, golom Milana Pavkova u nadoknadi vremena.

Međutim, trener Zvezde Dejan Stanković ističe uoči revanša da njegov tim nije otišao u Milano sa belom zastavom.

"Neće biti lako, čeka nas 90 minuta borbe, nećemo se predati i niko ne moÅže da nam oduzme neku nadu da idemo dalje. To ne govorim kao pesimista nego kao realista", kazao je trener Crvena Zvezde Dejan Stanković.

Podseća da je slavnom domaćinu i 0:0 dovoljno, ali ističe da Zvezda hoće da igrao hrabro i pametno.

"Nema zaletanja, zatvaranja očiju, pa da se olupamo. Pokazali smo da znamo da igramo na rezultat, i kad se branimo i kad napadamo", rekao je Stanković na konferenciji za novinare.

Stankoviću je žao Å¥to igrači nisu osetili ni punu Marakanu, a neće ni San Siro.

Stanković je u Milano je poveo 21 igrača, među kojima je Aleksandar Katai, koji je poslednji takmičarski meč odigrao u novembru proÅ¥le godine.

Očekuje se da na teren San Sira izvede sledećih 11: Borjan – Gajić, Pankov, Degenek, Srnić – Sanogo, Petrović – Falko, Kanga, Ben – Falčineli

S druge strane, Milan bi trebalo da zaigra u ovom sastavu: Donaruma – Kalabrija, Tomori, Kjer, rnandes – Ksi, Meite – Kastiljeho, Krunić, Čalhanolu – Leao

"Analizirali smo poslednju utakmicu. Pogrešili smo u nedostatku inteziteta bez lopte, posebno u prvih pola sata. Nije neuspeh u padu u ovom mečevima. Neuspeh je zadržavanje na mestu na kojem ste pali. Ali već od sutra moramo početi ponovo da igramo intezivno i kvalitetno. Biće komplikovan meč, ali nam je prolaz nadohvat ruke. Želimo da idemo dalje u Evropi", rekao je uoči revanša trener Milana Stefano Pioli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: