Hamilton objasnio neverovatan kiks

Vozač Mercedesa Luis Hamilton preuzeo je odgovornost za kiks na trci u Monci za Veliku nagradu Italije.

Izvor: MS

Nedelja, 06.09.2020.

18:25

Hamilton objasnio neverovatan kiks
EPA-EFE/Jenifer Lorenzini

Aktuelni šampion je napravio veliku grešku kada je, tokom "sejfti kara", ušao u boksu dok je bio na prvoj poziciji, i za to kažnjen toliko da je krenuo sa začelja na pola trke.

Zato je na kraju završio kao sedmi u "ludoj" trci u kojoj je senzacionalno pobedio Pjer Gasli, prvi put u karijeri.

"Velike čestitke Pjeru (Gasliju), to je fantastičan rezultat za njega i videti ga kako se oporavlja i raste. Danas mi nije bilo sudjeno, ali ono što te ne ubije, ojača te. Uživao sam u borbi, nakon što sam krenuo sa začelja. Nismo uradili dobar posao sa tim odlaskom u boks i preuzimam odgovornost jer nisam video oznake na tablama. Zadovoljan sam što sam osvojio bodove, nakon što sam bio u zaostatku 20 sekundi", naveo je Hamilton posle trke.

Hamilton je trku završio na sedmom mestu. On je bio vodeći u trci, za vreme boravka bezbednosnog vozila otišao u boks, ali je tada ulaz u boks bio zatvoren, zbog čega je kažnjen sa 10 sekundi kreni-stani i pao je na poslednje mesto.

Šestostruki svetski prvak je od tada odlično vozio, nadoknadio je pozicije i zauzeo sedmo mesto, uz dodatni bod za najbrži krug trke.

On je i dalje vodeći u generalnom plasmanu sa 164 bodova, ispred timskog kolege Valterija Botasa koji ima 117.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: