U finalu Partizan PMB - Refleks

Izvor: B92

Subota, 19.02.2005.

22:44

Default images

Košarkaši Partizana Pivara MB plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća, koje se igra u vršačkoj hali Milenijum. „Crno-beli“ su u polufinalu pobedili Atlas 87:80 (19:19, 28:21, 17:20, 23:20)..

U finalu „crno-beli“ će se sastati sa Refleksom, koji je bio bolji od Budućnosti rezultatom 85:76. Finalna utakmica Refleks – Partizan počinje u nedelju u 19 časova.

Iako je uglavnom vodio, Partizan je do pobede došao posle prilično neizvesne utakmice, u kojoj je tim sa Novog Beograda imao minimalnu prednost 68:67 četiri minuta pre kraja, ali je u finišu presudio veći kvalitet šampiona SCG.

Dejan Milojević je još jednom prikazao vrhunsku partiju, sa 27 poena i 11 skokova, a uz to je brzo u probleme sa faulovima doveo Dojčina, što je znatno uticalo na rasplet utakmice.

Kosta Perović je postigao 16 poena za Partizan. Amerikanac Delonte Holand dao je 27 poena za Atlas, a Vladimir Mišković ga je sledio sa 19.

Trener Atlasa Luka Pavićević rekao je posle utakmice da su njegovi igrači i on želeli više, da su želeli pobede i nad Zvezdom i nad Partizanom i da su njihove ambicije imale realnu osnovu.

"Dobro smo odigrali utakmicu ali protiv Partizana treba više. Morali smo da napravimo ekstra napor u trenucima kada se lomila utakmica, ali nismo imali snage. Iako nismo uspeli, mislim da je za to bilo prostora, naročito u napadu. Umesto da utakmicu rešimo pod košem, pokušavali smo šutevima spolja", rekao je Pavićević.
Beta
Strateg Atlasa je ocenio da je njegova ekipa na Kupu Srbije i Crne Gore pokazala ozbiljnost i da sada može da se okrene svom cilju.

"Uvezali smo lep vikend, pokazali ozbiljnost i sa pravom možemo da se okrenemo svom cilju i izborimo učešće u Superligi”, rekao je Pavićević.

Trener Partizana Duško Vujošević čestitao je Atlasu na odličnoj utakmici, a duel u kojem je ekipa sa Novog Beograda ostvarila pobedu nad Crvenom zvezdom ocenio kao najbolji u dosadašnjem toku turnira.

Vujošević je naglasio da je znao da Atlas ima ambicije da se plasira u finale, ali je i podsetio na svoju izjavu da Partizan, iako oslabljen, ima visok cilj na ovom turniru.

"Istakao bih ulogu mladog Bojana Bakića čiji se doprinos ne vidi u statistici, ali time ne želim da umanjujem zasluge ostalih igrača, pre svega Milojevića. Bez obzira na našu mladost i sve probleme, Partizan je institucija i mora da osvaja trofeje. Drago mi je što smo za to dobili šansu. Protivnika u finalu izuzetno poštujem", rekao je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: