Bejlu propao ugovor iz snova – Real otkazao transfer, Kinezi doveli Hrvata

Iako je sve bilo dogovoreno, Garet Bejl neće preći iz Real Madrida u kineski Đangsu Suning.

Izvor: AK

Ponedeljak, 29.07.2019.

08:25

Bejlu propao ugovor iz snova – Real otkazao transfer, Kinezi doveli Hrvata
Photo by Denis Doyle/Getty Images

Transfer je otkazao "kraljevski" klub pa će Velšanin verovatno ostati u Španiji i naredne sezone.

Bejl je sa Đangsuom dogovorio trogodišnji ugovor vredan 1,1 miliona evra nedeljno, a nakon što je trener Zinedin Zidan javno rekao da više ne računa na njega i da bi odlazak bio najbolji za sve.

Međutim, Real ne želi da pusti nekada najskupljeg igrača sveta plaćenog 95 miliona evra 2013. da ode bez novčane odštete.

Bejl je tokom šest godina u Madridu osvojio četiri Lige šampiona, po jednu jednu LaLigu i Kup kralja, te po tri UEFA Superkupa i Svetska klupska prvenstva. Velšanin je postigao tri gola, uz gol u penal seriji u četiri finala LŠ koja je Real osvojio 2014, 2016, 2017. i 2018. godine.

Međutim, zbog brojnih povreda je bio ograničen na svega 79 startova u prvenstvenim mečevima u prethodne četiri godine.

Prošle sezone je odigrao 42 utakmice za Real, na kojima je konstantno bio meta navijača koji su od njega očekivali da bude lider tima nakon odlaska Kristijana Ronalda.

Bejl sa Realom ima ugovor na još tri godine, a kao jedan od razloga otkazivanja njegovog transfera verovatno su i brojne povrede koje su zadesile Reakive igrače u prethodnih desetak dana.

Zidan je prvo ostao na 6-9 meseci bez krilnog napadača Marka Asensija, a start LaLige će verovatno propustiti i Luka Jović.

Povratak Zidana na mesto trenera Reala u martu je opisano kao "loša vest" od strane Bejlovog agenta Džonatana Barneta, jer Francuz ne želi da radi sa Velšaninom jer se njih dvojica ne slažu u vezi sa stilom igre.

Ipak, predsednik Reala Florentino Peres je često branio Bejla u javnosti. Velšanin je konstatno bio rezerva prošle sezone, najgore Realove u poslednjih 20 godina.

Madriđani su doživeli čak 12 poraza u LaLigi i na kraju bili treći sa 68 bodova, 19 iza šampiona Barselone, a eliminisani su i u osmini finala LŠ od Ajaksa.

Rekorder Velsa sa 31 golom na 77 nastupa za reprezentaciju, ima leto za zaborav. Zidan ga je izostavio iz prvog test meča sa Bajernom (1:3) 21. jula u SAD.

Potom je zaigrao kao rezerva u remiju sa Arsenalom (2:2) gde je postigao gol, da bi na kraju opet ušao sa klupe u debaklu od gradskog rivala Atletika (3:7) na kraju američke turneje u Nju Džerziju, gde je igrao poslednjih pola sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: