Ukrajinska štampa o "srećnom Lavovu"

Ukrajinski sportski dnevni list Sportivka je na dan meča Ukrajine i Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo tom duelu posvetio četiri strane.

Izvor: SV

Petak, 07.06.2019.

14:45

Ukrajinska štampa o
foto: Spasoje Veselinoviæ

Do štampe u Lavovu nije baš najlakše doći, pošto ne postoje klasične trafike na kakve smo navikli, a kolporteri uglavnom ne razumeju engleski jezik, pa je neophodno ozbiljno poznavanje znakovnog jezika da bi se uspostavila bilo kakva komunikacija i objasnilo šta se traži.

Sportivka je naslovnu stranu posvetila selektoru nacionalnog tima Andreju Ševčenku, uz naslov "Srećni Lavov dočekuje reprezentaciju", aludirajući na činjenicu da nacionalni tim ima 14 pobeda i dva remija u utakmicama odigranim na "Areni". Sportivka je navela i dva moguća sastava ukrajinskog tima, jedan očekivani i jedan po izboru njihovog uredništva, a razlike su minimalne i odnose se samo na pozicije golmana i centralnog defanzivca.
foto: Spasoje Veselinoviæ
Sportivka je obavila razgovor i sa nekadašnjim fudbalerom Železnika Jovanom Markoskim, koji je čak devet sezona nosio dres ukrajinske Vorskle.

On je istakao da se Srbija ne plaši reprezentacije Ukrajine, a kao posebna vest je istaknuta informacija da u ekipi Srbije neće biti veznog fudbalera Lacija Sergeja Milinković-Savića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: