Trojka Rudija Fernandeza iz nemoguće pozicije za pobedu Reala!

U utakmicama 29. kola Evrolige košarkaši Makabija iz Tel Aviva i Reala slavili su pobede.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 28.03.2019.

21:58

Trojka Rudija Fernandeza iz nemoguće pozicije za pobedu Reala!
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Makabi je pred svojim navijačima bio ubedljiv protiv Gran Kanarije 90:55, dok je Real u poslednjoj sekundi zahvaljujući trojci Rudija Fernandeza pobedio Panatinaikosa sa 74:73.

Posebno je zanimljivo bilo u Atini gde je Panatinaikos igrao protiv šampiona Evrope, Reala. Imali su Grci tokom utakmice čak i 18 poena prednosti, ali nisu uspeli da pobede.

Neverovatna stvar dogodila se u poslednjem napadu ne maču. Na 21 saekundu do kraja Real je krenuo u poslednji napad pri rezultatu 73:71 za Panatinaikos.

Nkije to bila dobra akcija Španaca, delovalo je da je lopta izgubljena, ali ona je stigla do Rudija Fernandeza koji je na jednu desetinku sekunde do kraja uspeo da uputi šut za tri poena gotovo iz izgubljene pozicije, preko Dešona Tomasa. Pogodio je za veliku radost igrača Reala i muk u dvorani "Oaka".

"Bila je to luda utakmica. Panatinaikos je u prvom poluvremenu bio agresivniji, nismo imali adekvatan odgovor na njihovu odbranu. U drugom delu smo imali bolju odbranu. Imao sam sreće da pogodim trojku na kraju i pobedili smo", rekao je po završetku meča Fernandez.

Panatinaikos je na kraju prve četvrtine imao prednost 32:14, da bi na čpoluvreme otišao sa plus 12 (45:33).

U nastavku, bolje igra Španaca koji su odigrali rezultatski gotovo dve identične četvrtine i nadoknadili minus.

U pobedničkoj ekipi, Valter Tavares je postigao 14, Rudi Fernandez 13, a Serhuio Ljulj 12 poena, dok su kod Grka Kit Lengford i Nik Kalates postigli po 14 poena. U Tel Avivu, Makabi nije imao ni najmanji problem sa Gran Kanarijom o čemu svedoči i rezultat od 90:55.

Već na poluvremenu, Izraelci su imali velikih 20 poena prednosti (48:28), pa je u nastavku bila samo stvar rutine kako sačuvati razliku i zabeležiti novi trijumf.

U redovima Makabija istakao se Aleks Tius sa 20 poena, Skoti Vilbekin je postigao 12, Džoni O'Brajant 11, a Deni Avdija i Tarik Blek po deset, dok je u timu Gran Kanarije jedini sa dvocifrenim učinkom bio Di Džej Stroberi sa 11 poena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: