Murinju ne treba posao, on živi od obeštećenja za otkaz

Bivši menadžer Mančester junajteda, Reala, Intera i Čelsija, Žoze Murinjo, ne žuri sa nalaženjem novog posla.

Izvor: Z.K.

Petak, 15.02.2019.

13:48

Murinju ne treba posao, on živi od obeštećenja za otkaz
Photo by Dan Mullan/Getty Images

Portugalac, koji se rastao sa Mančester junajtedom 18. decembra prošle godine, još ne zna gde će nastaviti trenersku karijeru, ali kako stvari stoje ne mora ni da žuri.

Ostrvski mediji su preneli da je Murinjo samo od obeštećenja, koje je dobio zbog prevremeno prekinute saradnje, dva puta u Čeolsiju i jednom u Junajtedu, zaradio ni manje ni više nego 51 milion evra.

Samo je od Mančester junajteda, sa kojim je bio u novom trogodišnjem ugovoru, zaradio 19,6 miliona funti.

Klub sa "Old Traforda" je tih 19,6 miliona evra zaveo u finansijskim izveštajima kao "posebne troškove", tako da je zanimljovo da su samo na ime obeštećenja trenerima koje su otpustili posle odlaska Aleksa Fergusona u penziju, Dejvidu Mojesu, Luju van Galu i Žozeu Murinju, platili ukupno 33,2 miliona funti.

Što se tiče Murinja, on ne mora da brine. Osim što je za 12 godina zaradio na sopstvenim otkazima, ima i brojne unosne sponzorske ugovore.

Samo za četiri dana komentarisanja mečeva na Mundijalu u Rusiji prošlog leta, za "Russia Today", dobio je 1,71 miliona funti. Isti kanal će platiti Murinja i narednog meseca u nastavku Lige šampiona, čije će utakmice takođe komentarisati, a zaradio je i 120.000 komentarišući prošlog meseca Premijer ligu i Kup Azije za kanal "beIN Sports".

Valjda je sada jasno zbog čega zaista i ne mora da razmišlja o trenerskom pozivu kojeg se, barem prema poslednjim rezultatima, očigledno zasitio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: