Lilard vodio Blejzerse do pobede nad Finiksom

Košarkaši Portlanda bez većih problema su zabeležili 14. pobedu ove sezone. Pred svojim navijačima bili su bolji od Finiksa, 108:86.

Izvor: Z.K.

Petak, 07.12.2018.

08:38

Lilard vodio Blejzerse do pobede nad Finiksom
(Photo by Will Newton/Getty Images

Reklo bi se da je ključ ubedljive pobede bila odlična prva četvrtina koju su Blejzersi dobili čak sa 34:9. Sve posle toga bilo je lakše, a briljirao je Demijan Lilard.

On je postigao 25 poena uz pet skokova, osam asistencija i po jednu blokadu i ukradenu loptu, iako je gotovo celu poslednju četvrtinu presedeo na klupi.

Odličan je bio i Džejk Lejman koji je meč završio sa 24 poena i sedam skokova, dok je Jusufu Nurkiću nedostajao poen za dabl-dabl, imao je devet poena uz standardno visok broj skokova, 14.

U ekipi trenera Igora Kokoškova, najbolji je bio Troj Denijels sa 15 poena i tri skoka, Džoš Džekson je postigao 14 poena uz sedam skokova.

U derbiju večeri na Istoku, Boston je slavio protiv Hjustona sa 128:100. Kajri Irving je bio dominantan sa 22 poena uz četiri skoka i osam asistencija, Džejlin Braun je postigao poen manje, dok je Al Horford imao dabl-dabl sa 19 poena, 12 skokova i tri asistencije. Džejson Tejtum je završio duel sa 17 poena.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Irvingu je ovo bila 15. utakmica na kojoj je ove sezone postigao bar 15 poena ali susret je završio sa lakšom povredom desnog ramena pa je zbog toga morao da nosi oblogu sa ledom. Bila je to tek treća pobeda Portlanda u poslednjih 11 mečeva, ali su uspeli da ostvare najveći broj poena do sada (128) i asistencija (32),

Kod Njujorka, Tim Hardavej JR je postigao 22 poena, dok je Emanuel Mudije imao 17 poena. Enes Kanter i Noa Vonleh su imali dabl-dabl učinak, prvi od 14 poena i 11 skokova, a drugi od 12 poena i deset skokova. Ipak, to nije bilo dovoljno da se zaustave raspoloženi Seltiksi.

Konačno, Juta je takođe bila ubedljiva protiv Hjustona. Dabl-dabl Derika Favorsa od 24 poena i deset skokova bio je veoma bitan za Džezere, Džo Ingls je postigao 18, a Dante Eksum 15 poena.

Rokitsi su u potpunosti razočarali, Džejms Harden je postigao 15 poena, Majkl Karter Vilijams 13, dok je Klint Kapela imao dabl-dabl od 12 poena i deset skokova, ali je to bila slaba uteha, jer je ovo bio šesti poraz Hjustona u poslednjih osam utakmica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: