Murinjo: "Dan koji se ne zaboravlja"

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 27.05.2004.

11:00

Default images

Trener novog evropskog fudbalskog prvaka Porta, Žoze Murinjo ocenio je posle finalnog meča Lige šampiona u kome je njegov tim pobedio Monako sa 3:0 da je najvažniji trenutak utakmice bio prvi gol.

"Tada smo ravnotežu preneli na našu stranu. Monako je bolje počeo, ali smo kasnije polako i sigurno preuzeli kontrolu. Prvi gol došao je u ključnom trenutku. Monako je morao da promeni način igre, što nam je dalo više prostora", rekao je Murinjo.

"Drugim golom smo prelomili utakmicu. Učinili smo nešto nezaboravno. Rekao sam igračima posle meča da je ovo dan koji se nikada ne zaboravlja. Znam da je u fudbalu moguće da se svake sezone osvajaju titule, ali znam i da će biti loših sezona. Nastaviću da radim i da budem svoj", kazao je 41-godišnji stručnjak.

Murinjo je pre samo tri godine trenirao mali Unijao Leirija, posle čega je preuzeo Porto, osvojio titulu, Kup UEFA i sada Ligu šampiona.

"Ova pobeda važna je i za reprezentaciju Portugala. Sa jedne strane, uliće im samopuzdanje, ali će zato povećati pritisak na igrače Porta", dodao je Murinjo koji je odmah posle utakmice izjavio da je ovo bila i njegova poslednja utakmica na klupi portugalskog tima. Nekadašnji pomoćnik Bobija Robsona izjavio je da je već dao reč jednom klubu iz Engleske...

Dešam: "Nezasluženo visok poraz"

Trener Monaka Didije Dešam rekao je da je poraz od 3:0 nezaslužen i da je veliko razočarenje za njega.

"Stići do finala je sjajno, ali izgubiti u njemu je teško. Povreda Ludovika Djulija na početku meča znatno je iskomplikovala naš plan napada. Protiv ekipe kao što je Porto teško je igrati u ofanzivi. Iskusni su, igraju angažovano i imaju kvalitetne igrače", rekao je Dešam.

On je kazao da njegov tim nije iskoristio "sjajnu priliku" u finalu.

"Treba prihvatiti ovu pobedu Porta. Ipak, ovo nije kraj sveta. Hoću ovo da posmatram sa pozitivne strane. Teško je završiti ovako sezonu bez trofeja, ali ovaj poraz ne umanjuje naše odlične rezultate i u francuskom prvenstvu i u Ligi šampiona", rekao je trener Monaka.

Levo krilo Monaka Žerom Roten bio je vrlo razočaran posle meča.

"Boli kada izgubite, a još više ako izgubite sa 3:0. Navijači nisu mogli večeras da vide Monako na kakav su navikli u Ligi šampiona, nismo imali uobičajenu lucidnost i kreativnost. Ne mislim da je Porto jači od nas, ali su odigrali na svom nivou. Nadam se da ćemo imati još jednu šansu i da nećemo ponoviti iste greške", rekao je Rote

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: