Popovič neće još dugo sa Sparsima

Greg Popovič, trofejni američki trener, ne bi trebalo da ostane u San Antonio posle Olimpijskih igara 2020. godine.

Izvor: LN

Sreda, 13.06.2018.

18:03

Popovič neće još dugo sa Sparsima
Photo by Patrick Smith/Getty Images

Popovič je glavni trener Sparsa od 1996. godine, a za to vreme osvojio je pet šampionskih prstena, kao i tri nagrade za trenera godine.

Informacije iz njegovog uskog kruga su da se od Grega ne očekuje da nastavi da vodi "Mamuze" posle Olimpijade 2020. godine, preneo je Adrijan Vojnarovski.

On je 2015. godine nasledio legendarnog trenera Djuka Majka Kšiševskog na mestu selektora reprezentacije SAD, a moguće je da bi sezona koja prethodi Olimpijskim igrama u Tokiju bila njegova poslednja na klupi Sparsa, ali verovatno i u karijeri.

Popovič je sa svojom ekipom imao jednu od gorih sezona u skorijoj istoriji koju je završio na 7. mestu zapadne konferencije, a doigravanje su završili u prvoj rundi.

Godine, nedavna smrt žene Erin, ali i zasićenost poslom mogli bi da budu neki od faktora penzionisanja jednog od najboljih košarkaških trenera svih vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: