Najlošija partija Bogdanovićeve NBA karijere

Bogdan Bogdanović pružio je najlošiju partiju od kada je stigao u NBA ligu i Sakramento Kingse prošlog leta.

Izvor:

Četvrtak, 08.03.2018.

08:30

Najlošija partija Bogdanovićeve NBA karijere
Tanjug/AP Photo/Rich Pedroncelli

Tim iz glavnog grada Kalifornije poražen je kod kuće od Nju Orleans Pelikansa 114:101, a srpski reprezentativac po prvi put nije imao niti jedan poen – promašivši svih šest šuteva iz igre (0/3 za dva, 0/3 za tri).

Bogi je za 26 minuta na parketu uspeo da uhvati četiri skoka i podeli tri asistencije, odnosno da ukrade jednu loptu i izblokira šut rivala.

Najbolji kod domaćih bio je Badi Hild sa 20 poena i pet skokova, veteran Zek Rendolf dodao je isti broj uhvaćenih lopti i poen manje, Frenk Mejson dodao je 16 uz šest asistencija, dok su Džastin Džekson i Skal Labisije zabeležili po 14.

Gosti su već posle pet minuta preuzeli kontrolu i bez većih problema kontrolisali susret do samog kraja. Takođe, izjednačili su rekord franšize sa deset uzastopnih pobeda, ali je sve to palo u drugi plan kada je Entoni Dejvis, daleko najbolji igrač tima i jedan od najboljih u ligi, u trećem kvartalu izvrnuo zglob. 'Obrva' se više nije vraćao u igru, a, iako za sada nema informacija, ne bi trebalo da se radi o težoj povredi.

Pelikanse je predvodio sve bolji Nikola Mirotić sa 26 poena i deset skokova, najbolje ga je pratio Džru Holidej sa 23, uz osam asistencija i tri krađe, a Dejvis je do trenutka dok se nije povredio ubacio 17 poena i uhvatio pet lopti.

Ekipa iz Luizijane sada ima skor 38-26 i u ozbiljnoj je konkurenciji za treće mesto Zapada pred plej-of, ali je, isto tako, i samo četiri pobede daleko od desetoplasirane Jute Džez ili Denver Nagetsa.

S druge strane, ovaj poraz ne menja ništa u sezoni Kingsa koji su 12. u istoj Konferenciji sa 20. trijumfa i 45 neuspeha.

Zapadna konferencija:

nba.com

Istočna konferencija:

nba.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: