NBA top 100: Džordan pa Lebron – Kari pre Vejda, Janis pre Penija

"Slem magazin", jedan od najpoznatijih sportskih časopisa, objavio je listu od 100 najboljih košarkaša u istoriji NBA lige.

Izvor: PT

Sreda, 28.02.2018.

15:23

NBA top 100: Džordan pa Lebron – Kari pre Vejda, Janis pre Penija
Photos by Andy Lyons/Jonathan Daniel/Christian Petersen/Elsa/Andy Lyons/Getty images and Allsport

Na prvom mestu nalazi se njegovo "leteće visočanstvo" Majkl Džordan, dok drugu poziciju zauzima "kralj" Lebron Džejms.

Odmah iz MJ i LBJ, nalazi se Irvin Medžik Džonson, potom sledi njegov dugogodišnji saigrač Karim Abdul Džabar, a u prvih pet se još nalazi "crna mamba" Kobi Brajant.

Prvih deset kompletiraju Šakil O'Nil, Bil Rasel, Vilt Čemberlen, Tim Dankan i Leri Bird.

Prilikom ovakvih lista uvek može da se diskutuje i skoro svako ima različito mišljenje. "Slem magazin" je recimo stavio Kevina Durenta na 13. mesto i to ispred "loga" Džerija Vesta i "doktora" Džulijusa Irvinga.

Takođe, Stef Kari nalazi se na 19. poziciji ispred Dvejna Vejda, Alena Ajversona, Kevina Garneta, Dirka Novickog i mnogih drugih.

Kada se pogleda na začelje, mesto Karmela Entonija upada dosta uoči. Jedan od najboljih skorera u istoriji lige zauzima tek 95. mesto, dok je jedan od najtalentovanijih igrača u istoriji Peni Hardavej na 92. poziciji.

"Greek freak" zauzima previsoko 85. mesto, kao možda i Rasel Vestbruk koji je 37. i Džejms Harden koji je 60. najbolji igrač u istoriji najjačej lige na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

192 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: