Skandal u Bosni: Klub objavio snimak o nameštanju

Veliki skandal potresa fudbalsku javnost u Bosni i Hercegovini.

Izvor: B92, indexsport

Ponedeljak, 08.05.2017.

20:57

Skandal u Bosni: Klub objavio snimak o nameštanju
Screenshot

Naime, u jeku borbe za opstanak fudbalski klub Olimpik dostavio je nadležnim organima snimak u kom se govori o nameštanju meča.

Posle utakmice u Banja Luci između Metalega i Olimpika (1:1), napadnuti su gostujući igrači.

Iz Olimpika tvrde da su ih domaćini predvođeni hrvatskim trenerom Matom Neretljakom tokom celog meča veđali i pretili im.

Posle poslednjeg sudijskog zvižduka Neretljak je navodno i fizički napao golmana Olimpika Dejana Bandovića.

Razlog? Bandović je odbio da proda utakmicu, a snimio je i razgovor s čovekom koji se predstavio kao Sanel Klopić, fudbalski menadžer i osoba bliska Neretljaku.

Na snimku se čuje kako ta osoba nagovara Bandovića, bivšeg golmana Sarajeva i Širokog Brijega, da povuče ručnu, ne izlazi na centaršuteve i ne bude budala jer će onda neki drugi njegov saigrač prodati utakmicu i zaraditi.

"Samo lagano. Pametan si momak, a za ideale ginu budale. Samo lagano i cener je tvoj", rekla je ta osoba Bandoviću, nudeći mu 10 000 KM (nešto više od 5.000 evra) kako bi prodao utakmicu.

Kapiten Olimpika na ponudu je odgovorio kako mu ne pada na pamet izgubiti obraz pred kraj karijere zbog 10000 KM. Iz Olimpika su posle svega odlučili da dostave snimak Fudbalskom savezu BIHi traže hitnu reakciju Saveza.

Olimpik je poslednji na tabeli i već jednom nogom u drugoj ligi, a Metalegu je pobeda trebala kako bi pobegao Čeliku i Vitezu, s kojima se bori za opstanak.
Sporni meè / NK Metalleghe-BSI - FK Olimpic 1:1... by clipsbh

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: