FSS povećao broj stranaca u Superligi na 6

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije proširio je broj stranaca koji mogu da igraju u domaćoj ligi.

Izvor: B92

Utorak, 12.07.2016.

18:17

FSS povećao broj stranaca u Superligi na 6
Foto: StarSport

Izvršni odbor doneo je odluku da klubovi u narednoj sezoni mogu u zapisniku-protokolu da imaju šestoricu stranih igrača koji nemaju zvanično državljanstvo Srbije.

Do sada su klubovi na jednoj utakmici mogli da računaju na četvoricu igrača bez srpskog pasoša, uz dvojicu iz zemalja bivše Jugoslavije. Sada je 6+2.

Ova odluka usledila je nekoliko dana nakon što je predsednik Zvezde Svetozar Mijailović zahtevao od FSS, odnosno njegovog predsednika Slaviše Kokeze, da uskladi pravilnik sa Zakonom o zapošljavanju, koji građane Evropske unije ne posmatra kao strance.

Osim ove odluke, IO FSS je imenovao trojicu novih selektora mlađih kategorija.

Takođe, preinačio je odluku Odbora za hitna pitanja, koji je prošlog oktobra namenio novac za izgradnju reflektora na stadionu OFK Beograda, pošto je taj klub ispao iz Superlige.

Umesto njega, taj novac će dobiti Bačka iz Bačke Palanke, koji je izborio promociju u SL.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

174 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: