Het-trik Vieire, 'Grofova' Zvezda u istoriji kluba

Ekipa Crvene zvezde upisala je rekordnu 18. pobedu, deklasiravši surdulički Radnik u poslednjem subotnjem meču 21. kola Superlige – 5:0 (2:0).

Izvor:

Subota, 12.12.2015.

18:00

Default images
StarSport

Tim Miodraga Božovića je ovim trijumfom nadmašio seriju trijumfa generacije Slavoljuba Muslina iz sezone 1999/2000, koja je stala na 17 pobeda.

Crveno-beli su svoju seriju započeli još devetog avgusta, savladavši Voždovac, da bi neverovatnu polusezonu krunisali pet meseci kasnije sjajnom partijom pred više od 20.000 navijača.

Protiv Radnika je blistao Ugo Vieira, koji je je het-trikom stigao do 13 pogodaka u sezoni, čime je pretekao Aleksandra Kataija, takođe stelca i asistenta na ovom meču. Konačan rezultat susreta postavio je Slavoljub Srnić u 88. minutu.

Jedinu lošu partiju Crvena zvezda odigrala je u osmini finala Kupa Srbije, što je surovo kaznio drugoplasirani čačanski Borac nanevši timu sa Marakane jedan od najubedljivijih poraza u istoriji – 1:5.

Tokom dana već je odigrano pet mečeva, kada smo videli tri pobede gostiju, a nešto kanije i peti vezani trijumf Vojvodine. Kolo se zatvara u nedelju, kada će uzdrmani Partizan od 13 časova gostovati Radu na Banjici.
StarSport
Gosti iz Surdulice nisu imali ni najmanju šansu na našem najvećem stadionu, domaći sastav suvereno je dominirao od prvog minuta, nastavio je da napada u istom ritmu i posle trećeg gola, da bi Slavoljub Srnić u 88. minutu 'aktivirao petardu'.

Prethodno, Zvezda je od samog starta krenula da napada u 'talasima', Radnik je nekako odolevao, ali ništa gosti nisu mogli u 25. minutu.

Marko Grujić je povukao brz napad po desnom krilu, ušao iskosa u kazneni i prosledio loptu do Mičela Donalda, Holanđanin je na sličan način proigrao Uga Vieiru, a Portugalac iz klizećeg starta smestio loptu iza Grujičića.

Samo osam minuta kasnije Portugalac je upisao svoj drugi pogodak i tako najavio laganu pobedu svog tima. Visok presing domaćina ponovo je bio delotvoran, pošto je Ćulum pogrešio prilikom prijema kao poslednji igrač, a Vieira sve to lepo pratio, pokupio loptu i poslao je u dalju malu mrežicu.

Mogla je Zvezda do poluvremena i do trećeg gola, posle nove odlične asistencije Grujića, ali su defanzivci gostiju uspeli da spasu svog golmana i spreče Srđana Plavšića da se upiše u listu strelaca.
StarSport
Drugi deo igre počeo je velikom bakljadom duž tri tribine, a na taj način domaći navijači oprostili su se od svog stadiona do proleća, pošto Zvezda polusezonu zatvara u sredu gostovanjem Javoru u Ivanjici.

Nije Zvezda menjala način igre ni u nastavku meča, da bi Katai u 63. minutu ispravio samog sebe za pormašaj sa starta nastavka. Sevnula je kontra domaćina koju je povukao Srđan Plaviš i zatim u pravom trenutku proigrao Kataija, a jedan od najboljih igrača Crvene zvezde ove sezone, koji se vratio u tim posle tri mčea pauze zbog povrede, lako pogodio dalji ugao gola gostiju.

Veliku priliku za 4:0, a ujedno i kompletiranje het-trika, propustio je Vieria u 52. minutu, kada je posle divne asistencije Mičela Donalda obišao golmana Radnika, ali je umesto prazne mreže pogodio stativu. Međutim, samo pet minuta kasnije bio je precizniji posle solo prodora i pâsa Kataija.

Katai odlično prošao po desnom krilu, prevario je dvojicu čuvara, zatim proigrao Portugalca, a ovaj sa ivice kaznenog prostora zakucao loptu u gornji desni ugao, posle čega su usledile ovacije celog stadiona.

Konačan rezultat susreta postavio je Slavoljub Srnić dva minuta pre isteka regularnog toka, lepo je primirio centaršut na drugoj stativi i kroz noge poslao loptu iza leđa Grujičića. Istovremeno asistent Srđan Plavšić upisao je sedmi 'namešten' gol, čime je takođe postao lider Superlige.
StarSport
Superliga Srbije – 21. kolo:

subota:
Borac – Mladost 1:2
OFK Beograd – Javor 0:1
Spartak – Novi Pazar 2:0
Voždovac – Metalac 0:2
Vojvodina – Jagodina 3:1
Crvena zvezda – Radnik Surdulica 5:0
Vieira 25, 34, 80, Katai 57, Srnić 88

nedelja:
13.00 Rad – Partizan

petak:
Radnički – Čukarički 0:0

Tabela:
1. Crvena zvezda 21 19 2 0 62:15 59
2. Borac Čačak 21 11 4 6 30:22 37
3. Čukarički 21 10 6 5 25:16 36
4. Vojvodina 21 10 4 7 34:31 34
5. Partizan 20 9 5 6 38:26 32
6. Radnički Niš 21 8 8 5 18:13 32
7. Javor 21 7 9 5 18:13 30
8. Mladost Lučani 21 7 9 5 21:21 30
9. Voždovac 21 7 7 7 21:20 28
10. Radnik Surdulica 21 5 9 7 23:36 24
11. Novi Pazar 21 6 5 10 17:31 23
12. Metalac Gornji Milanovac 21 5 6 10 20:30 21
13. OFK Beograd 21 6 0 15 19:33 18
14. Jagodina 21 2 10 9 14:30 16
15. Rad 20 3 6 11 19:30 15
16. Spartak Subotica 21 3 8 10 13:25 13
StarSport
Sastavi:

Crvena zvezda: Kahriman – Petković, Jovanović, Luković, Ibanjes (od 73. Ristić) – Donald, Grujić – Plavšić, Katai (od 83. Jović), Srnić – Vieira (od 83. Sikimić)

Radnik: Grujičić – Đorđević, Krstić, Gojković, Milovanović – Ćulum (od 61. Pejičić) – Marković (od 70. Stanković), Putinčanin, Arsić (od 46. Ovusu), F. Stojanović – Jovanović

Ulaz na stadion 'Rajko Mitić' bio je slobodan za sve navijače koji su došli sa navijačkim šalom, a njih se okupilo nešto više od 20.000 gledalaca. Ono što je najbitnije za navijače domaćih jeste povratak najboljeg strelca i asistenta tima Aleksandra Kataija, koji je propustio prethodna tri meča.

Takođe, na klupi domaćina nalazi se Miodrag 'Grof' Božović, pošto mu nije stigla pismena potvrda o početku trajanja dvomesečne suspenzije.

U uvodnih desetak minuta nismo videli previše uzbuđenja, a gosti su bili ti koji su prvi zapretili, ali bez previše uspeha. Zvezda je ubrzo preuzela kontrolu, počela da vrši sve veći pritisak, da bi na ulasku u 15. minut Luis Ibanjes oprobao svoj udarac sa tridesetak metara iz slobodnjaka. Nastavila je domaća ekipa da biva sve opasnija, Katai je opasno zapretio posle kombinacije iz kornera, a u 25. minutu meča crveno-beli stigli su do vođstva posle lepe timske akcije.

Marko Grujić je povukao brz napad po desnom krilu, ušao iskosa u kazneni i prosledio loptu do Mičela Donalda, Holanđanin je na sličan način proigrao Uga Vieiru, a Portugalac iz klizećeg starta smestio loptu iza Grujičića – 1:0.

Nedugo zatim, malo je nedostajalo da Radnik stigne do izjednačenja, posle auta. Iako je nadaleko poznati Ljubo Baranin Surdulicu zamenio Malezijom, Milovanović je pokazao da ništa slabije ne izvodi prekide iza crte. Poslao je oštru loptu na prvu stativu, niko je nije zakačio, a ona je umalo iznenadila Damira Kahrimana.

Usledio je novi nalet Zvezde, a uskoro i novi pogodak Vieire, a Portugalac je u 33. minutu postao najbolji strelac kluba, pretekavši Kataija koji je na učinku od 11 iz ove sezone. Visoki presing domaćina ponovo je bio delotvoran, pošto je Ćulum pogrešio prilikom prijema kao poslednji igrač, a Vieira sve to lepo pratio, pokupio loptu i poslao je u dalju malu mrežicu – 2:0.

Mogla je Zvezda do poluvremena i do trećeg gola, posle nove odlične asistencije Grujića, ali su defanzivci gostiju uspeli da spasu svog golmana i spreče Srđana Plavšića da se upiše u listu strelaca.

Drugi deo igre počeo je velikom bakljadom duž tri tribine, a na taj način domaći navijači oprostili su se od svog stadiona do proleća, pošto Zvezda polusezonu zatvara u sredu gostovanjem Javoru u Ivanjici.

Malo je nedostajalo da posle samo dva minuta igre potvrdi trijumf, ali je Grujičić uspeo najpre da zaustavi pokušaj Kataija glavom, a zatim i nova dva pokušaja ofanzivca crveno-belih iz odbitka. U međuvremenu, trener gostiju poslao je na teren Ovusua, u nameri da pokuša ozbiljnije da ugrozi gol rivala.
StarSport
Međutim, Zvezda je nastavila s napadima, ponovo je pokušao Ibanjes udarcem iz slobodnjaka sa gotovo 30 metara, da bi zatim Katai loše centrirao iz daleko izglednije pozicije.

Nije Zvezda menjala način igre ni u nastavku meča, da bi Katai u 63. minutu ispravio samog sebe za pormašaj sa starta nastavka.

Sevnula je kontra domaćina koju je povukao Srđan Plaviš i zatim u pravom trenutku proigrao Kataija, a jedan od najboljih igrača Crvene zvezde ove sezone lako pogodio dalji ugao gola gostiju – 3:0.

Pokušali su gosti posle trećeg gola nešto angažovanijom igrom da ipak ugroze Kahrimana, ali sem nekoliko sporadičnih pokušaja i udaraca iz daljine nisu bili previše opasni. Mogla je ekipa Miodraga Božovića uskoro i do četvrtog pogotka, ali su Ugo Vieira i Marko Grujić propustili dve velike prilike.

Najpre je Portugalac propustio šansu da upiše het-trik, kada je, posle divnog pâsa Donalda, obišao Grujičića i imao ispred sebe praznu mrežu, ali je pogodio stativu, dok je udarac Grujića u nastavku akcije završio preko prečke.

Iako je osigurala pobedu, Zvezda nije prestajala sa napadima, da bi Ugo Vieira nastavio svoju seriju golova i na kraju ipak stigao do het-trika, pretekavši ponovo Kataija na listi strelaca.

Upravo je Katai odlično prošao po desnom krilu, prošao je dvojicu čuvara, zatim proigrao Portugalca, a ovaj sa ivice kaznenog prostora zakucao loptu u gornji desni ugao. Navijači su mu tokom meča skandirali ime, a to je učinio ceo stadion kada ga je pet minuta pre kraja zamenio Luka Jović – 4:0. Konačan rezultat susreta postavio je Slavoljub Srnić dva minuta pre isteka regularnog toka, lepo je primirio centaršut na drugoj stativi i kroz noge poslao loptu iza leđa Grujičića. Istovremeno asistent Srđan Plavšić upisao je sedmi 'namešten' gol, čime je takođe postao lider Superlige – 5:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

267 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: