Mama Kim posle pauze do titule (2009)

Dve godine je nije bilo u tenisu. Odlučila je da se vrati i posle samo mesec dana stigla do Gren slem titule. Kim Klajsters je do svog drugog trofeja u Njujorku stigla pobedom nad Karolinom Voznijacki rezultatom 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

Izvor: Nina Kolundžija

Utorak, 17.08.2010.

14:50

Default images

Iako je bilo dosta komentara i kritika upućenih na račun ženskog tenisa posle Belgijankine titule na US Openu, Klajsters je slavila sasvim zasluženo. O tome svedoči i podatak da je pobedila obe sestre Vilijams, Venus i Serenu, koja je branila titulu u Njujorku, a to je svakako podvig. Interesantno je da je protiv starije sestre izgubile prvi set a da nije osvojila niti jedan gem. Međutim, već u narednom se revanširala i potom u trećem stigla do velike pobede.

Meč sa Serenom Vilijams obeležio je, sad već čuveni, incident između Amerikanke i linijskog sudije. Šampionka Vimbldona napravila je prestup odnosno nagazila servis liniju na meč loptu za Klajstersovu, sudija uzviknula ’aut’, a Vilijamsova počela da preti. Serena je kasnije novčano kažnjena zbog nesportskog ponašanja.

Kim, koja je dobila ’specijalnu pozivnicu’ za učešće na US Openu, pobedila je u finalu Karolinu Voznijacki relativno lako. Belgijanka je mnogo bolje otvorila meč i već u prvog gemu napravila brejk i došla do 2:0. Međutim, mlada Voznijacki se brzo vratila i sa četiri vezana gema preokrenula na 4:2, ali je iskusnija Klajstersova ponovo preokreunla i dobila pprvi set sa 7:5.



U drugom je Klajstersova mnogo lakše došla do pobede, napravivši jedan brejk ali sasvim dovoljan da savlada nervoznu Karolinu Voznijacki koja je imala manje iznuđenih grešaka od protivnice (21-34) ali i mnogo manje vinera (10-36). Klajstersova je mnogo bolje koristila svoj servis i sasvim zasluženo došla do druge titule u Njujorku i nagrade od 1,6 miliona dolara.

Belgijanka je tako postala prva teniserka koja nije bila nosilac, a igrala je u finalu US Opena još od 1997. godine kada je to pošlo za rukom Venus Vilijams, a prva je koja je osvojila turnir na kome se takmičila zahvaljujući ’specijalnoj pozivnici’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: