Jelenin poraz u prvom Gren slem finalu (2008)

Samo godinu posle Novakovog finala, Srbija je imala još jednog svog predstavnika u borbi za trofej u Njujorku. Međutim, ni Jelena Janković nije uspela da trijumfuje na Flešing Medousu. Srpska teniserka je te godine u Njujorku igrala svoje prvo Gren slem finale, ali ipak nije stigla do titule na jednom od četiri najprestižnija turnira na svetu.

Izvor: Nina Kolundžija

Utorak, 17.08.2010.

14:39

Default images

Trofej je podigla domaća teniserka Serena Vilijams kojoj je pobeda protiv Jankovićeve donela i prvo mesto na WTA listi. Finalni meč je trajao dva časa i četiri minuta, a Amerikanka je trijumfovala u dva seta 6:4, 7:5. Viđeno je mnogo preokreta, ali je Serena bila daleko agresivnija i uspela da u svom dvanaestom finalu na Gren slem turnirima osvoji devetu titulu, treću u singlu na Otvorenom prvenstvu SAD.

„Vredno sam radila tokom cele godine. Desilo mi se da se probudim u šest ujutro kako bih trenirala, ali bude još suviše mračno pa moram da čekam da se razdani. Sada se sve to isplatilo, ali niko zapravo nije svestan koliko se sportisti odriču. Zaslužila sam ovo“, rekla je mlađa Vilijamsova.



Vilijamsovoj je to bila četvrta titula na US Openu. Ona je bila šampionka u singlu 1999. i 2002. godine, dok je 1999. trijumfovala i u dublu.

„Osećala sam se super pre meča i bila veoma uzbuđena što igram svoje prvo Gren Slem finale u karijeri. Dala sam sve od sebe i dala svoj maksimum. Imala sam dosta šansi u oba seta. U drugom sam propustila dosta set lopti što me veoma boli. Da sam uspela da uđem u treći ko zna šta bi onda bilo. Videla sam da ju je stigao umor, više nije mogla da izdrži. Ja sam veliku šansu propustila, ali šta je tu je", rekla je Jankovićeva.

Jelena je došla u Njujork kao prva teniserka sveta. na putu do finala pobedila je Koko Vandevege, Sofiju Arvidson, Đie Ženg, Karolinu Voznijacki, Sibil Bamer i Jelenu Dementijevu, a jedini ozbiljniji test pre finalnog duela imala je protiv Šveđanke Arvidson u drugom kolu.



Sa druge strane, Serena je bila još ubedljivija i prepuštala protivnicama najviše po pet gemova u meču, a samo se mučila protiv starije sestre Venus u četvrtfinalu turnira kada je igrala dva taj brejka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: