Berdih sklonjen s Novakovog puta!

Šesti nosilac Tomaš Berdih završio je takmičenje na Vimbldonu već u prvom kolu, pošto je bolji od njega bio Ernests Gulbis sa 7:6 (7-5), 7:6 (7-4), 7:6 (7-4).

Izvor: SO

Ponedeljak, 25.06.2012.

20:07

Default images

Hiroviti Letonac, koji je ove sezone zabeležio samo šest pobeda, odigrao je savršen meč, odservirao je čak 30 asova i sasvim zasluženo je došao do pobede.

Statistika često ne dovolji govorno o meču, ali sada je prilično ilustrativna – Gulbis je imao čak 62 vinera i 33 greške, dok je Berdih upisao 30 direktnih poena i 27 grešaka.

Gulbis, svestan da nema šta da izgubi, od starta je igrao rasterećeno, a posebno motivisan bio je zbog činjenice da je preko puta njega Top 10 teniser.

Jedini manji pad u igri Letonac je imao početkom drugog seta kada je izgubio jedini gem na svoj servis, ali je ubrzo vratio brejk.
U prva dva taj brejka Gulbis je sve vreme bio u prednosti, a u trećem setu je vrlo lako mogao i ranije da završi meč – propustio je dve vezane brejk lopte u osmom, a zatim još tri meč lopte u desetom gemu (poslednja je bila milimetar-dva u autu).

Međutim, to Gulbisa nije pokolebalo, baš kao ni zaostatak od 3-1 u taj brejku – nastavio je da raspaljuje po loptici, fantastično je servirao i realizovao je prvu meč loptu u taj brejku za veliku pobedu.

Gulbis, koji je nekada bio 21. teniser sveta a sada je na 87. mestu, u drugoj rundi će igrati sa Simoneom Bolelijem ili Jeržijem Janovičem. Berdih, koji je trebalo da bude Đokovićev rival u četvrtfinalu, na Vimbldonu je poslednji put ispao na startu još 2004. godine

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: