Premija

Fudbaleri Crvene gostuju danskom Mitjilendu u nastavku borbe za proleće u Ligi Evrope.

Izvor: Miloš Simanoviæ

Četvrtak, 21.10.2021.

10:15

Premija
foto: STARSPORT

Srpski osvajač "duple krune" posle dva kola ima maksimalnih šest bodova, usled pobeda nad Bragom (2:1) i kod Ludogoreca (1:0), zbog čega u Herningu ima lepu šansu.

Novi podvig bi otvorio vrata nokaut faze i već na pola takmičenja izvesno obezbedio prvo mesto F grupe.

To bi bila prava premija za tim Dejana Stankovića, uz sve moguće benefite po pitanju bildovanja koeficijenta, rejtinga, samim timom i klupske kase.

Međutim, daleko od toga da će biti posao lak...

Danska fabrika

EPA-EFE/HUGO DELGADO
Mitjilend je u dobroj formi, drži prvo mesto danskog šampionata ispred Kopenhagena i praktično će Brondbiju pasti šampionska kruna sa glave. Samo je pitanje hoće li u Herning ili u glavni grad?

Zvezdin rival je poznat po tome da ima osećaj za mlade igrače, pa takva sposobnost popunjava finansijske knjige iz godine u godinu.

Samo ovog leta je zaradio 22,5 miliona evra od izlaznih transfera, a uložio tri puta manje, što je misaona imenica za ovdašnje klubove izuzev zagrebačkog Dinama.

Međutim, teren je jedino merilo i na njemu Crvena zvezda ima priliku da pokaže da "sve okolo" nije presudno važno ako rezultati ne prate.

Jer, kao što je potpisnik ovih redova više puta isticao – rezultat ne laže i jedino je merilo pravog uspeha.

Za sada ga Zvezda, ako se izuzme "mrlja" sa Šerifom, ima...

Problemi

Foto: Starsport
Trener Stanković i na ovom meču neće moći da računa na nekolicinu igrača, kao pred put u Bugarsku.

Neće biti najboljeg igrača Aleksandra Kataija, prvog napadača Milana Pavkova, Rišaira Živkovića, a probleme je osećao i Seku Sanogo, s tim da je otputovao na sever Evrope.

Bez obzira na to Stanković će pokušati da pronađe pravu formulu, uspešnu poput one u Razgradu, ne želeći da žali za izostancima.

"U jednom trenutku razmišljaš ko ti sve nedostaje, ali staviš tačku i okreneš se onom ko ti je na raspolaganju, te nastojiš da izvučeš maksimum. Faliće, kao što su nedostajali u Razgradu i jedva čekam da se svi vrate i budu zdravi, jer nas u poslednjih mesec i po dana stalno prate zarezi. U jednom trenutku smo imali 15 igrača na treningu, na prijateljskoj utakmici sa omladincima je 14 fudbalera bilo tu, a nismo imali toliko reprezentativaca", rekao je Stanković u najavi meča.

Očekuje se da Zvezda ponovo zaigra sa trojicom štopera na čelu sa Aleksandrom Dragovićem, koji nije bio u Bugarskoj, što znači da će Sanogo da se vrati u vezni red.

Potencijalni tim Zvezde: Borjan, Pankov, Dragović, Degenek – Gobeljić, Sanogo, Kanga, Rodić – Ivanić, Falko – Ben.

Komfor

Foto: FK Crvena zvezda
Iako je ulog ogroman, Crvena zvezda može nešto rasterećenije da uđe u meč u odnosu na Mitjilend, ako ikada može da se kaže tako nešto za utakmice u Evropi.

Međutim, u ovoj situaciji pod nogama gori danskom predstavniku koji je pod moranjem da se priključi, posebno što je na svom terenu.

Daleko od toga da je Zvezda ležerna, ali je već napravila jedan brejk i nema tegove imperativa jer drži sve u svojim rukama.

Meč protiv Mitjilenda može da bude samo premija. Ona koja vadi vizu za evropsko proleće.

Treće za šampiona Srbije u proteklih pet godina.

Priredio: Miloš Simanović (Twitter)
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: