Zvezdinih 11 – Stankovićeva iznenađenja su napad i rokada štopera?

U kom sastavu će istrčati fudbaleri Crvene zvezde na megdan u Humskoj Partizanu u borbi za finale Kupa Srbije?

Izvor: MS

Utorak, 09.06.2020.

18:20

Zvezdinih 11 – Stankovićeva iznenađenja su napad i rokada štopera?

Redakcija B92.net pokušaće da pogodi sastav oba tima, što je u nekoj meri i nezahvalno, ali ujedno i zanimljivo u nadmetanju dva velika prijatelja - Sava Miloševića i Dejana Stankovića.

Trener crveno-belih Dejan Stanković pred novinarima je izjavio da već sada u glavi ima tim, iako postoje neke (male) nedoumice.

"Videćemo što se tiče sastava. Jedna, dve dileme, ali više unutar terena, nego sastavom", rekao je Stanković, a onda zagonetno dodao:

"Čime da ih iznenadimo? Pa postavom", misteriozan je bio.

Šta znače njegove reči?

Babić ili Milunović?

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Stanković ne bi trebalo da menja koncepciju, ostaće dosledan sistemu 4-2-3-1, samo je pitanje ko će biti partner Milošu Degeneku u centralnom delu odbrane i kakav će biti raspored igrača najbližih golu, ali i tu je sigurno najinteresantnije saznati za koga će se odlučiti.

Na golu je siguran kapiten Milan Borjan, u odbrani su sigurni Marko Gobeljić, Milan Rodić i Degenek, pa vllada neizvesnost oko štopera između Nemanje Milunovića i Srđana Babića.

Milunović je iskusniji, ali mi bismo prednost za "trunku" dali Babiću zbog odlične forme u poslednje vreme.

Bio je i strelac na prethodnom meču protiv Radnika (4:1), često ga je hvalio Stanković, a i pokretljiviji je od Milunovića, pored toga što obojica imaju adute u skoku, iako se ni Zlatni orlić ne ističe brzinskim sposobnostima.

Ključ je kod Ivanića

Kao defanzivni vezisti "zacementirani" su Njegoš Petrović i Dušan Jovančić, od kojih se očekuje da "preoru" teren trkačkim sposobnostima, pre svega u "prljavim" poslovima.

Ispred njih Mirko Ivanić kao igrač sa velikim ovlašćenjima i kod koga će biti ključ sa Zvezdine strane. Kod Stankovića igra znatno bolje (čitaj: bez Marka Marina) i oseća se komotnije kada sve polazi od njega.

Mohamed El Fardu Ben je siguran na desnom boku, dok mladom treneru "glavobolju" najvše zadaje napad.

Tu Stanković razmišlja između trojice za dva mesta.

Dve opcije za napad

Pedja Milosavljevic/Starsportphoto
Varijanta 1

Željko Gavrić na mestu levog krila, a Aleksa Vukanović u napadu.

To nam deluje najrealnije u ovom trenutku.

Gavrić je oduševio na prethodnom derbiju, pokazao da se ne plaši velikih utakmica i trebalo bi da nađe mesto u 11.

Zajedno sa Vukanovićem i to u konkurenciji "prirodnih" napadača kao što su Antonio Mendeš Tomane, Milan Pavkov i Ričmond Boaći.

Vukanović je trenutno najspremniji od njih, a Stanković sigurno želi da iskoristi njegovu hitrinu kao faktor iznenađenja u napadu.

Varijanta 2

Vukanović se očekuje da počne, ali postoji opcija i da zaigra na levom krilu.

Tada bi Tomane bio najistureniji, a Gavrić u drugom poluvremenu sačekao šansu sa klupe.

Time bi Stanković imao gol igrača u napadu, iako je Vukanović tokom karijere igrao "devetku", ali se kasnije profilisao kao "igrač iz senke" napadača.
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Bilo kako bilo, pred Stankovićem su nedoumice i to u sigurno najvećoj utakmici u dosadašnjoj (kratkoj) trenerskoj karijeri.

Mi smo pokušali da ih otkrijemo, što je uglavnom težak posao.

Šta vi mislite u kom sastavu će crveno-beli izaći?

Priredio: Miloš Simanović (Twitter)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: