Keisuke Honda, japanski car

Vezni igrač moskovskog CSKA, Keisuke Honda rođen je 13. juna 1986. u okolini Osake. Karakterističan po svojim golgeterskim sposobnostima i sjajnom izvođenju slobodnih udaraca, Honda je karijeru počeo u lokalnom klubu Secu, a kao junior se pridružio omladincima Gamba Osake. Međutim, pošto nije uspeo da se izbori za mesto u startnoj postavi, karijeru je nastavio u srednjoj školi u Išikavi gde je dobio status jednog od najperspektinijih igrača Džej lige.

Izvor: AK

Ponedeljak, 31.05.2010.

00:38

Default images

Januara 2008. prešao je u holandski Venlo gde postaje nosilac igre. Iako je klub iste sezone eliminisan iz prve lige, veoma brzo se vratio u elitno takmičenje, a Honda je u drugoj ligi proglašen za MVP-ja postigavši 21 gol na 52 meča. Početkom protekle sezone bio je dvostruki strelac protiv Den Haga, kao i protiv PSV-a gde je i asistirao u remiju protiv giganta iz Ajndovena.

Svojim impresivnim igrama i spektakularnim golovima od navijača Venla je nagrađen nadimkom ’Car Keisuke’. Igre tokom jeseni 2009. preporučile su ga velikoj holandskoj trojci PSV-u, Ajaksu i Fejenordu, ali zbog teške finansijske situacije lokalnih klubova, prelazi u CSKA. Za ’armejce’ je debitovao u osmini finala Lige šampiona protiv Sevilje, a u revanšu u Španiji doneo je pobedu i plasman među četiri najbolja tima u Evropi namestivši jedan i postigavši drugi gol direktno iz slobodnog udaca.

Honda je postao prvi Japanac koji je igrao u četvrtfinalu LŠ, kao i prvi koji je postigao gol u nokaut fazi. Za selekciju Japana odigrao je 12 mečeva i postigao četiri gola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: